Porvoon Gigantin törkeään varkauteen epäillyt jäivät kiinni verekseltään, apuna käytettiin poliisikoira Oskua – "Teko oli tehty varsin ammattimaisesti"

Porvoossa sijaitsevan kodinkoneliike Gigantin liiketiloihin murtauduttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Poliisi sai hälytyksen murrosta kohteeseen sunnuntaina 28. marraskuuta hieman puolenyön jälkeen.

– Poliisi oli nopeasti paikalla ja otti verekseltään kiinni useita epäiltyjä. Kiinniotossa käytettiin apuna myös poliisikoira Oskua, joka tehokkaasti hillitsi epäiltyjen pakohaluja ja jota käytettiin liikkeen sisätilojen varmistamiseen ja mahdollisten muiden rikoskumppanien havaitsemiseen. Operaatioon osallistui myös pelastuslaitos, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä.

Näin Porvoon Gigantin murtomiehet jäivät kiinni keskellä yötä – Katso kuvat poliisin operaatiosta!

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi kiinniotosta aiemmin sunnuntaiyönä Twitter-tilillään.

– Teko oli tehty varsin ammattimaisesti. Epäillyt olivat ensin nousseet rakennuksen kattotasanteelle, jossa he olivat leikanneet reiän rakennuksen seinärakenteisiin päästäkseen liikkeen sisätiloihin.

Liikkeestä epäillyt olivat ennen poliisin saapumista ehtineet kerätä ja pakata lähes kaikki liikkeessä esillä olleet kannettavat tietokoneet ja pelikonsolit useisiin kasseihin.

– Osa anastetuksi epäillystä omaisuudesta oli ehditty nostaa jo katolle ja osa oli valmiiksi pakattuna kasseihin odottamaan siirtoa eteenpäin, Jämsä jatkaa.

– Kiinniotetut epäillyt ovat ulkomaalaisia ja olemme takavarikoineet heidän jäljiltään muun muassa radiopuhelimia, joilla he olivat pitäneet teon aikana yhteyttä toisiinsa. Emme vielä poissulje mahdollisuutta, että joku tekoon osallistunut epäilty olisi vielä vapaana ja tavoittamatta, summaa Jämsä.

Tällä hetkellä sunnuntaiyönä verekseltään kiinniotetut kolme epäiltyä ovat pidätettyinä ja tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa nimikkeellä törkeä varkaus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut