Tartuntatilanne heikkenee edelleen itäisellä Uudellamaalla

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku on noussut itäisellä Uudellamaalla 200,3:een. Viikko sitten ilmaantuvuusluku oli 183,3.

Koronavirustartunta todettiin viime viikolla yhteensä 50 porvoolaisella. Porvoossa ilmaantuvuusluku on nyt 192,0, kun se viikko sitten oli 168,3.

Porvoon tilannetta tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund luonnehtii hitaasti heikkeneväksi. Ilahduttavaa hänen mukaansa on se, että Sipoossa tartuntatilanne on parantunut. Ilmaantuvuus oli viikko sitten Sipoossa 343,5, mutta nyt luku on 245,9.

– On kiva että Sipoo on tullut alaspäin. Toivotaan, että seuraamme perässä. Sipoossa lukuihin ovat vaikuttaneet voimakkaasti koulualtistumiset. Kun ne on saatu aisoihin niin tilanne paranee.

Tällä hetkellä paljon huolta maailmanlaajuisesti aiheuttavasta omikronmuunnoksesta Westerlund toteaa, että tarkempaa tietoa on luvassa parin viikon sisällä.

– Etenkin täytyy toivoa, että rokotukset purevat siihenkin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut