Porvoon kaupungin itsenäisyyspäivän ohjelmassa on kansalaismarssi, seppelten lasku ja itsenäisyyspäivän konsertti Taidetehtaalla

Porvoossa itsenäisyyspäivää voi juhlistaa osallistumalla kello 11 alkavaan kaksikieliseen jumalanpalvelus Tuomiokirkossa. Kansalaismarssin lippulinna järjestäytyy kello 12 Raatihuoneenkadulla Linnankosken lukion edessä Piispankatu 28. Kaikille avoin kansalaismarssi lähtee torilta kello 12.15 sankarihaudoille, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Porvoon kaupungin, seurakuntien ja kansalaisjärjestöjen kunnianosoitus ja seppeltenlasku on kello 12.50 sankarihaudoilla, seppelten laskijoina ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi, tilaisuudessa on lyhyt kenttähartaus.

Kaupungin järjestämä itsenäisyyspäivän konsertti alkaa kello 14 Taidetehtaalla.

Lukiolaiset sytyttävät muistokynttilät sankarihaudoilla.

Veteraaneille ja heidän omaisillaan on mahdollisuus tilata taksikuljetus itsenäisyyspäivän kaikkiin ohjelmaosuuksiin. Veteraanien tulee ilmoittaa kuljetustarpeista omiin yhdistyksiinsä.

Itsenäisyyspäivän konsertissa Taidetehtaalla esiintyy Porvoo Big Band yhdessä neljän lahjakkaan solistin kanssa.

Solisteina nähdään paikallisesta Soulsisters -yhtyeestä tunnetut Anna Wiksten, Pi Wiana ja Heidi Kiviharju sekä useiden big band -yhtyeiden kanssa esiintyvä Tobbe Andersin.

Kaupungin tervehdyksen tuo tänä vuonna kaupungin hallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi sekä Linnankosken lukion abiturientti Viljami Vehmanen, joka edustaa tilaisuudessa nuorten ääntä.

Arvokkuutta juhlaan tuovat myös perinteinen lippulinna ja Suomen lipun saapuminen juhlaan Porvoon Reserviupseerikerho ry:n johdolla ja Lippulaulun säestyksellä.

Kahvitarjoilu Taidetehtaalla itsenäisyyspäivä konsertin yhteydessä jätetään tänä vuonna pois hygieniaturvallisuuden varmistamiseksi.

Konserttiin on ollut jaossa kaiken kaikkiaan 550 lippua. Lippuja voi edelleen kysellä palvelutalo Kompassista.

Noin tunnin mittaista konserttia voi myös seurata etänä suorana tai jälkikäteen Porvoon kaupungin Youtube-kanavan kautta.

Linkki suoraan lähetykseen löytyy osoitteesta https://www.porvoo.fi/itsenaisyyspaiva

Porvoon kaupungin palvelutaloissa sekä Näsin kuntoutuskeskuksessa tarjotaan kakkukahvit itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Kaupunki suosittelee vahvasti, että kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat käyttävät kasvomaskeja rokotussuojan tasosta riippumatta. Tilaisuudessa noudatetaan yleisiä terveysturvallisuusohjeita.

Kaikissa Taidetehtaalla järjestettävissä tilaisuuksissa on käytössä koronapassi, joten varauduthan näyttämään sen konserttiin saapuessasi.

THL:n hyväksymä lukijasovellus ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita todistusten tietoja. Koronapassia ei vaadita alle 16-vuotiailta.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut