Porvoossa todettiin viime viikolla lähes ennätysmäärä koronatartuntoja – yksittäisiä tartuntoja työpaikoilla, kahdessa koulussa, päiväkodissa ja iltapäiväkerhossa

Viime viikolla Porvoossa todettiin lähes ennätysmäärä tartuntoja. Myönteistä on, että koronatesteissä käydään aiempaa ahkerammin. Kuvituskuva Arkisto/Ari Peltonen

Porvoossa todettiin viime viikolla toiseksi eniten koronavirustartuntoja koko epidemian aikana. Koronavirustartuntoja vahvistettiin yhteensä 50.

Ilmaantuvuusluku on nyt kahden viikon tartuntojen perusteella 192. Koko itäisen Uudenmaan ilmaantuvuusluku on 200,3. kaupunki tiedottaa.

Joukkoaltistumisia tapahtui viime viikolla muun muassa yksityisessä iltapäiväkerhossa, jossa 25 lasta asetettiin karanteeniin. Yksittäisiä tartuntoja todettiin työpaikoilla, Peipon koulussa, Keskuskoulussa ja Puistopäiväkodissa. Altistuneita oli yhteensä 176.

Tartunnanjäljitys on edelleen hyvin kuormittunut, tartunnan alkuperä tiedetään 68 prosentissa tapauksista.

– Positiivista on, että porvoolaiset käyvät testeissä aikaisempaa ahkerammin, se on hyvä asia. Myös rokotuskattavuudessa on ollut nousua, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo tiedotteessa.

THL:n tilaston mukaan ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 88,2 prosenttia, toisen 83,6 ja kolmannen rokotteen 5,6 prosenttia porvoolaisista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut