Mitä paljastui ensimmäisen luukun takaa?  – Elävät joulukalenterit tarjoavat jouluun saakka iloisia yllätyksiä Porvoossa ja Askolassa

Elävän joulukalenterin ensimmäinen luukku aukeaa keskiviikkona Porvoon Hamarissa, Myllymäellä ja Kråkössä sekä Askolassa nuorisoseurantalo Jukolan joulutorilla.

Elävä joulukalenteri tai korttelikalenteri on kaikille avoin elämyksellinen tapahtuma, jonka osallistujat loihtivat vuorollaan omalle pihalleen tai portinpieleen joulutervehdyksen kuun jokaisena päivänä aina jouluaattoon asti.

Myllymäellä ja Kråkössä 1. ja 24. päivä ovat yhteisiä kynttiläpäiviä, jolloin kynttilät valaisevat koko tienoota.

Hamarissa yhteinen kynttiläpäivä oli jo menneenä sunnuntaina. Keskiviikkona joulukalenterin ensimmäisen luukun avaa Hamarin Seo.

– Itsenäisyyspäivänä 6.12. meillä on joulumarkkinat Hamarin työväentalolla. Näiden lisäksi tänä vuonna mukana on Hamarin VPK, Hamarin telakka sekä yksityisiä koteja. Olen iloinen, että jokaisella luukulla on eri osoite, osallistujia on tänä vuonna paljon. Lisäksi on kivaa, että näin korona-aikana järjestetään tällaisia tapahtumia, kun muuten meneminen on rajattua. Toivottavasti tästä tulee pysyvä perinne, Hamarin nuorisoseuran puheenjohtaja Petra Pettersson sanoo.

Kalenteriluukkujen osoitteet löytyvät Hammars Ungdomsföreningin eli Unkanin Facebook-ryhmästä.

Tänä vuonna ihmisiä on ollut helppo saada mukaan.

Maria Kovanen on ollut puuhanaisena kokoamassa Myllymäen ja Ruutikellarin alueen korttelijoulukalenteria.

– Tänä vuonna ihmisiä on ollut todella helppo saada mukaan. Ihmiset ovat varmemmin kotona joulun alla koronan vuoksi.

Keskiviikko on yhteinen kynttiläpäivä. Toisen kalenteriluukun toteutus on kuulunut perinteisesti Kvarnbackens skolalle. Oppilaiden tekemä luukku avautuu Antinmäentien puoleiselle portille torstaina.

Kalenteriluukkuja taiteilevat tahot saavat vapaasti toteuttaa ideoitaan. Perinteisesti luukuista on löytynyt milloin jouluasetelmia ja musiikkikappaleita, milloin herkkuja tai pieniä tehtäviä.

Facebookiin on tulossa tuota pikaa tapahtuma karttoineen. Se löytyy hakusanoilla "Myllymäen joulukalenteri". Lisäksi Kovanen aikoo viedä nipun paperisia karttoja Porvoon pääkirjastoon sekä niitata yhden Myllymäen urheilukentän ilmoitustaululle.

Kråkössä järjestetään joulukuun kuluessa koko perheen ohjelmaa elävän joulukalenterin puitteissa.

Keskiviikko on yhteinen kynttiläpäivä. Perjantaina 3.12. Kråkön hiekkakuopalla järjestetään klo 18 iltapulahdus – uimapaikalle johtaa tunnelmallinen kynttiläpolku.

Kråkön seurantalo Sjötorpissa lauletaan kauneimpia joululauluja 7.12. Hiekkakuopalla on 17.12. lapsille suunnattu tonttupolku, joka kuljetaan taskulamppujen valossa. Bjurbölen päiväkodin lapset avaavat kalenteriluukun 16.12., mutta sisältö pysykööt vielä salassa. Muut luukut ovat yksityisten toteuttamia.

– Tapahtumaamme voi seurata Facebookissa ja Instagramissa, sanoo Kråkö Bygdeföreningenin puheenjohtaja Camilla Falck.

Huuvari-Särkijärven joulukalenterin ensimmäisestä luukusta paljastuu joulutori Jukolan nuorisoseurantalolla kello 18–20.

Askolan Yrittäjien järjestämässä tapahtumassa on myynnissä muun muassa kala- ja lihatuotteita, hunajaa, koruja, kosmetiikkaa, lakuja ja käsitöitä. Joulupukki on ottanut varaslähdön ja varannut lapsille yllätyspussit. Tarjolla on myös glögiä ja pipareita.

Kalenterin toinen luukku vie Abbarin tonttupolulle, missä osallistujat pääsevät omatoimisesti ratkomaan tonttujen jättämiä tehtäviä.

Lisätietoja kalenterista löytyy Huuvari-Särkijärven Facebook-ryhmästä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut