Tartunnat hipovat ennätystä, rokotukset vilkastumassa – Ensimmäiseen koronarokotukseenkin hakeudutaan yhä Porvoossa, "mikä on todella hyvä"

Koronarokotukseen hakeudutaan nyt aiempaa vilkaammin Porvoossa. Myös ensimmäisen rokoteannoksen hankkivia löytyy edelleen. Kuvituskuva Inka Töyrylä

Marita itävuori

Koronarokotukset ovat Porvoossa vilkastumassa ja myös ykkösrokotuksia haetaan yhä.

– Nyt näkyy samanlaista liikehdintää kuin koulujen syysloman aikaan, kun itsenäisyyspäivä ja joululoma nyt lähestyvät, kehittämispäällikkö Katja Blomberg kertoo.

– Ykkösrokotteita haetaan yllättäen edelleen, mikä on todella hyvä.

Blombergin mukaan etusijalla on nyt ykkös- ja kakkosannosten antaminen, vaikka rokotteita onkin riittämiin.

Rokotustiimi kiersi viime perjantaina ja maanantaina muutamassa porvoolaiskoulussa tarjoamassa rokotuksia oppilaille, mutta tempaus houkutteli ainoastaan parikymmentä nuorta rokotettavaksi. Blombergin mukaan näillä näkymin rokotuskierrosta ei enää toteuteta yläkouluissa.

THL:n mukaan ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 88,2 prosenttia, toisen 83,6 ja kolmannen rokotteen 5,6 prosenttia porvoolaisista.

Altistuneita oli yhteensä 176.

Porvoossa todettiin tiistaina seitsemän uutta tartuntaa, maanantaina kolme.

Viime viikolla kaupungissa ilmeni toiseksi eniten koronatartuntoja koko epidemian aikana, yhteensä 50.

Ilmaantuvuusluku on nyt kahden viikon tartuntojen perusteella 192. Koko itäisen Uudenmaan ilmaantuvuusluku on 200,3, kaupunki tiedotti.

Joukkoaltistumisia tapahtui viime viikolla muun muassa yksityisessä iltapäiväkerhossa, jossa 25 lasta asetettiin karanteeniin. Yksittäisiä tartuntoja todettiin työpaikoilla, Peipon koulussa, Keskuskoulussa ja Puistopäiväkodissa. Altistuneita oli yhteensä 176.

Tartunnanjäljitys on yhä hyvin kuormittunut, tartunnan alkuperä tiedetään 68 prosentissa tapauksista.

– Positiivista on, että porvoolaiset käyvät testeissä aikaisempaa ahkerammin. Myös rokotuskattavuudessa on ollut nousua, sote-johtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut