60-vuotias Edu Kettunen musisoi elämänkertaansa myös Porvoossa – lauluntekijä aikoo tehdä lisää lastenkirjoja

Edu Kettusella on alkanut 60-vuotiskiertue, jonka merkeissä hän istahtaa myös Taidetehtaan salissa yleisön eteen kitaransa kanssa tarinoimaan musiikillista elämänkertaansa. Keväältä joulukuulle siirretyn Kone älä hyydy -kiertueen konserttien myötä ilmestyy keväällä uusi kokoelmalevy.

Porvoon-konsertti on kiertueen neljäs. Parituntisen aikana kuullaan biisejä miehen lähes koko uran varrelta.

– Vähän niitä ollaan vaihdeltu, mutta toisesta levystä lähtien viimeisimpään niitä löytyy. Melko retrospektiivistä. Ensimmäinen on Minä ajoin koko yön, mutta viimeistä en paljasta, Kettunen sanoo.

Humaani ja lämmin sanoma on soinut aina Edu Kettunen lauluissa, joissa tarinat ovat tarkkasilmäisiä otoksia elämästä. Tarinankertojana hän on ihan omaa luokkaansa.

Esimerkiksi vuonna 1986 Edu Kettunen kirjoitti ja sävelsi Lentäjän poika -biisin, jota ovat sittemmin versioineet myös eri kuorot. Porvoossa kuullaan Kettusen mukaan biisin kakkosversio, jossa on matkattu kasarivuosilta ajassa keteenpäin. Sävel on entisellään, teksti on uusi.

Lauluntekijä ei juuri katso televisiosta musiikkiohjelmia, kuten Vain Elämää, koska ”se tuntuu, kuin olisi töissä”.

Tarinat ovat tarkkasilmäisiä otoksia elämästä.

– Versiointi on sinänsä hauskaa. Siinä saattaa biisitkin aueta ihan eri tavalla, saada jopa eri merkityksiä.

Lauluntekijästä ilmestyi keväällä Veli-Pekka Hännisen kirjoittama elämänkerta, jota saa myös äänikirjana. Kettunen luonnehtii kirjan syntyprosessia helpoksi.

– Ollaan Vepen kanssa vanhat tutut ja tehdään kaikenlaisia projekteja kimpassa. Siksi suostuinkin kirjaan. Saatoin luottaa, että siitä tulee mun näköinen. Olennaistahan on, että se on voittopuolisesti ammatillinen elämänkerta.

Syyskuussa ilmestynyt lastenkirja Elppu matkalla kotiin on puolestaan vuoden 2022 Runeberg Junior -kirjallisuuspalkintoehdokas. Kettunen on kirjoittanut tätä ennen kaksi muuta lastenkirjaa, joista ensimmäinen on Pienen kipparin käsikirja. Tämä on sitä, mitä Edu Kettunen aikoo tehdä jatkossakin.

– Pari, kolmekin mahdollista projektia on tekeillä, mutta ei niistä tämän enempää.

– Kahdeksan keikkaa on tässä kuussa, sitten on talviloma ja keväällä taas keikoille, Edu Kettunen kertoo.

Edu Kettunen: Kone älä hyydy lauantai 4.12. kello 19 Tehdassalissa. Järjestäjä Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut. Kesto 2 tuntia väliajan sisältäen. Liput 25 euroa Lippu.fi. Taidetehtaalla on yli 16-vuotiailla oltava koronapassi ja kasvomaski. Konsertteja on Porvoon jälkeen vielä neljä: 15.12. kello 19 Espoon Sellosalissa, 16.12. kello 19 Järvenpää-talossa, 17.12. kello 20 Turun Logomossa, 18.12. kello 18.30 Tampere-talossa. Hyvinkäällä konsertti on 3.12. kello 19.

Ystävän kanssa konserttiin

Uusimaa arpoo lauantain Taidetehtaan konserttiin kaksi lippupakettia Edu Kettusen tuoreen kirjan kera. Lähetä tekstiviesti tai whatsapp -viesti numeroon 040-867 7156. Kerro viestissä oma nimesi, sekä ystävä jonka ottaisit mukaan lauantain konserttiin.

Palkinnot ovat :

2 lippua + elämäkerta

2 lippua + lastenkirja Elppu - Matkalla kotiin

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut