Porvoon Petra Backman valittiin vuoden parhaaksi nuorisovaltuuston ohjaajaksi

Porvoon nuorisovaltuuston ohjaaja, nuorisotyöntekijä Petra Backman palkittiin #PARAS-palkinnolla viime sunnuntaina Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton liittokokouksessa.

– Petra on tärkeä osa Porvoon nuorisotyötä, jossa kannustetaan yhdenvertaisuuteen ja hyväksytään kaikki omana itsenään. Hän kannustaa kaikkia kertomaan mielipiteensä sekä tukee ja auttaa nuorisovaltuutettuja kaksikielisesti, perusteluissa sanotaan.

Petra Backman on koordinoinut Porvoon nuorisovaltuuston toimintaa vuodesta 2017 lähtien.

– Petra on lämminhenkinen, kannustava ja hänellä on inspiroiva työote. Nuvan nuorille Petra on tärkeä aikuinen, joka kuuntelee nuoria heidän iloissaan ja suruissaan, kertoo nuorisopalveluiden päällikkö Nina Jorkama kaupungin tiedotteessa.

Porvoossa on toiminut nuorisovaltuusto vuodesta 1999 lähtien.

Backman koordinoi myös muuta nuorten osallisuus- ja vaikuttamistyötä, kuten oppilaskuntatapaamisten koordinoimista ja Kuuluuko nuorten ääni -tapahtumaa, sekä toimii puheenjohtajana lasten ja nuorten palveluverkosto Hyviksen alaisessa osallisuusverkostossa.

– Silloin, kun kukaan muu ei huomaa, että kaikki ei ole ok niin Petra huomaa! Välillä tarvitsee jonkun, joka kysyy kaksi kertaa miten jakselet tai menee, ennen kuin pystyy oikeasti avautumaan. Petra on aina tukena, koskeepa asia sitten Nuvan toimintaa tai omaa elämää. Ei ollut sattumaa, että Petra valittiin vuoden nuva ohjaajaksi, sanoo Porvoon Nuvan puheenjohtaja Fanny von Schantz.

Backman kertoo nuorten sekä jatkuvan uuden oppimisen olevan parasta työssään

– Olen kiitollinen tunnustuksesta. Haastavaa on ollut korona aikana, kun emme päässeet pitämään kokousta kasvotusten yli puoleen vuoteen. Nyt on ihanaa, kun on nähty face to face ja saa tutustua kunnolla nuoriin, hän sanoo.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. jakaa vuosittain liittokokouksessa #PARAS-palkinnon vuoden nuorisovaltuustolle, nuorisovaltuutetulle, nuorisovaltuuston ohjaajalle ja nuorisovaltuustoteolle, sekä vuoden piirille. Vuoden 2021 parhaat toimijat palkittiin 21. marraskuuta XXIV liittokokouksessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut