Lisää koronatartuntoja perjantaina Porvoossa – "Toivomme edelleen, että erityisesti alle 35-vuotiaat hakeutuvat rokotukseen"

Koronavirustartuntojen määrä kasvaa edelleen Porvoossa.

Perjantaina koronavirustartunta varmistui 11 porvoolaisella. Tällä viikolla uusia tartuntoja on tullut tietoon perjantaihin mennessä yhteensä noin 30.

Koko viime viikon aikana uusia koronavirustartuntoja kirjattiin 50. Luku oli toiseksi korkein määrä viikkotasolla koko epidemian aikana. Ilmaantuvuusluku nousi viime viikolla 192:een.

– Koronarokotukset ovat edenneet Porvoossa hyvin, mutta toivomme edelleen, että erityisesti alle 35-vuotiaat hakeutuvat rokotukseen, kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo kaupungin tiedotteessa.

– THL suositteli eilen kolmannen rokotuskierroksen laajentamista 18-vuotta täyttäneisiin ja 5–11-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin. Olemme jo käynnistäneet tähän liittyvät valmistelut, ja rokotukset käynnistyvät heti kun se on mahdollista. Tiedotamme tästä myöhemmin lisää, Silvennoinen lisää.

– On tärkeää myös muistaa noudattaa maskien käyttöä koskevia suosituksia. Kaupunki suosittelee, että kaikki 12 vuotta täyttäneet tai tätä vanhemmat käyttävät kasvomaskeja rokotussuojan tasosta riippumatta kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Koronatilanteen huonotuessa myös ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien suojaaminen on taas entistä tärkeämpää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen perjantaina päivitetyn tilaston mukaan Porvoossa on tähän mennessä todettu 1 362 koronavirustartuntaa. Sipoossa tartuntoja on todettu 810.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut