Ennätysmäärä tartuntoja, paljon altistuneita Porvoossa – "Viikonloppu oli vaikea”

Porvoon koronatartuntatilanne synkkenee entisestään.

Lauantaina peräti 18 porvoolaisella varmistui koronavirustartunta. Sunnuntaina uusia tartuntoja tuli ilmi alkuiltaan mennessä kymmenen.

Kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo, että tartunnalle on altistunut paljon ihmisiä. Sekä tartuntojen että altistuneiden tarkka lukumäärä selviää maanantaina, kun viikonvaihteen mahdolliset loputkin tartunnat tulevat tietoon.

Tartuntojen jäljittämiseen pyydettiin viikonloppuna lisäapua ja sitä myös saatiin, niin että jäljitys toimisi mahdollisimman nopeasti.

– Viikonloppu on ollut vaikea, Silvennoinen summaa.

Hän muistelee, että tartuntojen lukumäärä on nyt korkeimpia koko epidemian aikana Porvoossa.

Tällä viikolla maanantaista perjantaihin mennessä uusia tartuntoja oli tullut ilmi yhteensä 33. Viikonlopun luvut nostavat viikon tartuntojen määrän jo kuudenkymmenen kieppeille. Viikolla 48 eli 29.11–5.12. tartuntoja kirjattiin 55.

Silvennoinen näkee tilanteessa myös valonpilkahduksia.

Rokotuskattavuus on Porvoossa yli maan keskitason. Kolmannen koronarokotusannoksen on nyt saanut 9,8 prosenttia kaupunkilaisista. Kakkosannoksen ja saanut 84 prosenttia porvoolaisista ja ykkösannoksen 88,4 prosenttia.

Ruuhkautunut rokotelinja saatiin purettua viikonvaihteen aikana. Takaisinsoittoa odotti yli 500 ihmistä, mutta nyt ruuhka on purettu. Ruuhkan purkamiseen saatiin lisävoimia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut