Porvoolaisen musiikkineuvoksen huikea ura kuoron taiteellisena johtajana päättyy – Marjukka Riihimäki jättää perustamansa Philomelan

Philomela-kuoro tiedotti maanantaina, että musiikkineuvos Marjukka Riihimäki päättää uransa Philomelan taiteellisena johtajana ensi vuonna. Hän on johtanut kuoroa sen perustamisvuodesta 1984 lähtien.

– Olin jo aikeissa väistyä sivuun kuoron 10-vuotiskonsertin jälkeen, mutta päätin kuitenkin jatkaa "muutaman vuoden", eli yli 25 vuotta. Paras päätös! Pääsin kokemaan jotain aivan uutta ja ihmeellistä, mistä en ollut ennen edes osannut haaveilla! Siitä on ollut apua myös muiden kuorojen kanssa työskennellessäni, Marjukka Riihimäki kertoo Philomelan tiedotteessa.

Marjukka Riihimäen johdolla Philomela on saavuttanut mestaruudet European Choir Games - ja World Choir Games -kilpailuissa vuosina 2013 ja 2014. Tasavallan presidentti myönsi Marjukka Riihimäelle musiikkineuvoksen arvon vuonna 2009 ja hänet palkittiin vuoden kuoronjohtajana 2006. Marjukka Riihimäellä on selvä viesti ja terveiset kuoromaailmalle:

– Haluan innostaa niin johtajia kuin laulajiakin nauttimaan upeasta instrumentistaan ja etsimään uusia rohkeitakin ideoita siihen, miten voi rikastuttaa sen kehittämisessä.

Philomelan lisäksi Riihimäki tunnetaan 1990-luvun alussa perustamastaan Grex Musicus -sekakuorosta. Hän muutti Porvooseen 1992 ja on palkittu kaupungissa ansioistaan muun muassa Linnankoski-mitalilla.

Philomela tekee vielä kaksi joulukonserttia Riihimäen johdolla – 14.12. Helsingin Vanhassa kirkossa ja 17.12. Temppeliaukion kirkossa. Lisäksi ensi vuonna ovat edessä Anna-Mari Kähärän suunnittelema naistenpäivän konsertti 8.3. Musiikkitalossa ja Marjukka Riihimäen läksiäiskonsertti 23.4. Helsingin yliopiston juhlasalissa.

Riihimäki päättää uransa Philomelan taiteellisena johtajana haikeana, mutta hyvillä mielin.

– Olen saanut nauttia kohta 50 vuotta kuorojen johtamisesta ja nyt tuntuu hyvältä siirtyä katsomon puolelle. Jos pysyn terveenä, niin jatkan vielä mielelläni muutamia projekteja. Töitä riittää! Haluan myös antaa aikaani ihanille lapsenlapsilleni! Se on niin parasta!

Lue lisää: Elämän mittainen matka – Marjukka Riihimäelle kuorotyö on ehtymätön innostuksen lähde

Lue lisää: Marjukka Riihimäelle kulttuurirahaston suurpalkinto – kolme merkittävää kulttuuritekoa palkittiin 30 000 eurolla

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut