Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoossa Omikron-epäily – joulukonserttiin osallistuneet voineet altistua

Sipoon kirkossa viime lauantaina 11. joulukuuta järjestettyyn joulukonserttiin osallistuneet ovat voineet altistua koronavirukselle.

Kunta tiedottaa, että kello 18 alkaneessa Cantores Minores -kuoron konsertissa on ollut taudin tartuttavuusaikana paikalla henkilö, jolla on todettu myöhemmin koronavirustartunta. Tartunnan epäillään voivan olla Omikron-virusmuunnosta.

– Kaikkia konserttiin osallistuneita pyydetään tarkkailemaan omaa olotilaansa 14 päivän ajan konsertista ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos mitään koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee. Vältä lähikontakteja testitulosta odottaessasi, kunnan tiedotteessa kehotetaan.

Konsertissa Cantores Minores ja Suomalainen barokkiorkesteri esittivät Bachin Jouluoratorion. Konsertin järjestivät Sipoon kunnan kulttuuripalvelut, seurakunnat ja Musiikkiopisto Sipoossa.

Yleisöltä tarkastettiin koronapassit konsertin sisäänkäynnin yhteydessä ja osallistujia suositeltiin käyttämään kasvomaskia.

Sipoolaiset voivat varata ajan itse verkossa Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin kello 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001. Muualla asuvia pyydetään hakeutumaan oman asuinkuntansa kautta testaukseen.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.