Porvoon kaupungintalon edessä lauletaan ensi tiistaina kauneimpia joululauluja

Kauneimmat joululaulut -tapahtuma järjestetään tänä vuonna kaupungintalon edustalla, Raatihuoneenkadulla. Yhteislaulutapahtuma on tiistaina 21.12. kello 18.

─ Tiedostamme vakavan koronatilanteen. Samalla tiedämme, että yhteisöllisyys on erittäin tärkeää ihmisten henkiselle hyvinvoinnille. Siksi haluamme tarjota mahdollisuuden tulla yhteen, laulaa perinteisiä joululauluja ja tehdä hyvää, kertoo kirkkoherra Pontus Salmi Porvoon suomalaisesta seurakunnasta.

Tapahtuma toteutetaan terveysturvallisuus huomioiden. Bändin esiintymislavan edessä oleva katsomo on jaettu lohkoihin ja henkilökunta ohjaa yleisön niihin. Yleisöä pyydetään käyttämään kasvomaskia tilaisuuden aikana.

Joululauluja tapahtumassa säestää porvoolaisista muusikoista koottu bändi kanttori Kaisa Sidoroffin johdolla.

─ Haluamme tukea paikallisia muusikoita, joilla on ollut kovat ajat viime vuosina. Nyt voimme hetkeksi unohtaa huolet ja laulaa yhdessä joulumieltä Porvooseen, sanoo Sidoroff.

Bändissä mukana ovat kosketinsoittaja Emil Luukkonen, laulaja Leena Luukkonen, basisti Puro Paju, rumpali Jani Kuparinen sekä saksofonisti Niko Paakkunainen.

─ Laululistalle on valittu rakkaimpia ja suosituimpia joululauluja, kuten Sydämeeni joulun teen, Tulkoon joulu, En etsi valtaa loistoa ja Jouluyö, juhlayö. Suurin osa lauluista lauletaan suomeksi mutta mukana on säkeistöjä myös ruotsiksi, kertoo Sidoroff.

Laulujen sanat heijastetaan isolle näytölle, josta niitä on helppo seurata mukana.

Tilaisuuden juontavat pastori Andreas Lundgren ja kanttori Kaisa Sidoroff.

Tilaisuudessa voi osallistua halutessaan kolehtiin kehitysmaiden lasten hyväksi.

─ Koronapandemian ja ilmastokriisin suurimmat kärsijät ovat kehitysmaiden lapset. Kauneimmat joululaulut -kolehtien tuotolla Suomen Lähetysseura tukee syrjittyjä vähemmistöihin kuuluvia ja äärimmäisessä köyhyydessä kärsiviä lapsia yli kahdessakymmenessä maassa, sanoo Pontus Salmi.

Tarkista ennen tilaisuutta ajankohtaiset tiedot seurakunnan kotisivuilta: www.porvoonseurakunta.fi.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut