Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"En ikinä olisi voinut kuvitella, että kaikki tuo hemmottelu oli minulle" – Porvoolaiset yrittäjät yllättivät kahdeksatta lastaan odottavan Mirna Ferre-Lopezin täydellisellä päivällä

Yrittäjät ovat käynnistäneet hyväntekeväisyyskampanjan, jossa hemmotellaan jotakuta onnellista kerran kuukaudessa. Ensimmäisen hemmottelupäivän sai suurperheen äiti, joka odottaa kahdeksatta lastaan.

– Hän ansaitsi mielestämme nyt hieman hemmottelua ja omaa aikaa ennen joulun hulinoita. Aatos Cafén ydintarkoitus, se aatos aivan kaiken takana, on lisätä hyvinvointia kanssakulkijoidemme elämään. Juuri nyt koemme, että se on tärkeämpää kuin koskaan, yrittäjä Laura Karlsson kertoo.

Hän on pannut merkille, että ihmiset ovat uupuneita, kukin omasta subjektiivisesta lähtökohdastaan.

– Ahdinko on monilla musertavaa. Joten vain sillä on merkitystä, mitä voimme tehdä, jotta me kaikki voisimme edes vähän paremmin, Karlsson sanoo.

– Uskomme, että hyvinvointi kumpuaa sisältäpäin ja se jos mikä tarttuu. Jos sinä voit hyvin, niin usein myös läheisesi voivat paljon paremmin. Se on kuin dominoefekti.

Ensimmäinen hemmottelupäivä sujui miellyttävissä merkeissä.

– Hän oli hyvin yllättynyt, sillä poikkeuksellisesti tämä hemmoteltava ei tiennyt mitään tulevasta, sillä nämä olivat hänen babyshowerinsa. Tulevat hemmoteltavat saavat kuitenkin etukäteen tietää jo ohjelmansa ja päivän, Karlsson selittää.

Ensimmäisessä hemmottelussa mukana olivat paikalliset yrittäjät Ecoskin, Porvoon Kukkatalo, Pouta Helmi, Luova Sielu, valokuvaaja Teemu Tuuloskorpi, Khukuri ja Runo.

Hemmottelu tuli kahdeksatta lastaan odottavelle Mirna Ferre-Lopezille ylläytyksenä.

– Se oli niin kaunista, se oli ihmeellinen päivä, rakkaudella tehty, kertoo Porvoossa kymmenisen vuotta asunut seitsemän lapsen äiti, espanjatar Mirna Ferre-Lopez.

– Se oli ihan täysin yllätys. Mieheni tiesi siitä, ja iso tyttöni tiesi, mutta he eivät kertoneet siitä minulle. Se on vieläkin kuin uni tai unelma, kun mietin sitä. Siinä oli mukana monta yritystä. En usko, että kukaan olisi osannut tehdä sitä paremmin, Ferre-Lopez kiittelee.

– En ikinä olisi voinut kuvitella, että kaikki tuo hemmottelu oli minulle, koska jos minulla on rahaa, haluan heti ostaa sillä jotain lapsille.

Hänen raskausvatsansa ja kehonsa maalattiin intuitiivisessa maalaustuokiossa kehomaalilla. Asialla oli Anniina Anttila Luova Sielu -nimisestä yrityksestä, ja valokuvaaja Teemu Tuuloskorpi otti hänestä kuvan Porvoon Kukkatalosta tulleen kukkaseppele päässä. Siitä jää hänelle muisto arjesta poikkeavasta unelmien päivästä.

– He tekivät sitä taidetta, ja sitten valokuvaaja otti minusta kuvan. Se on iso lahja. Muistan sen koko elämän. Kuvani on kuin keijukainen, lempeä ja kaunis, Ferre-Lopez ihastelee.

Kahdeksatta lastaan odottava nelikymppinen nainen ei juurikaan arjessaan saa omaa aikaa, joten päivä oli hänelle monella tapaa arjesta poikkeava; pieneltä tuntuvatkin asiat tuottivat hänelle suurta iloa.

– Sain käydä syömässä Khukurissa. Sen ravintolan ruoka muistuttaa minua ehkä espanjalaisesta. Oli myös ihanaa saada viettää yö kauniissa Runo-hotellissa, ja käydä suihkussa, kun kukaan lapsista ei ollut koputtamassa ovella, hän kertoo iloisesti.

Muillakin onnekkailla on tilaisuus saada kokea hemmottelupäivä.

–Seuraavana haluamme antaa tämän kokemuksen jollekin, jolla tähän ei itsellään olisi tässä elämäntilanteessa ikinä mahdollisuutta. Oli kyse sitten työttömyydestä tai mistä tahansa, niin tällainen päivä saattaa tuntua hyvin kaukaiselta haaveelta, mutta nyt se on mahdollista, Karlsson sanoo.

– Olemme olleet yhteydessä muihin paikallisiin pienyrittäjiin ja sydän rakkaudesta läikehtien toteamme, että Porvoosta löytyy ihan huikeita, aitoja ja välittäviä ihmisiä. Aloitamme yhdessä heidän kanssaan tämän hyväntekeväisyyskamppiksen, jossa noin joka kuukausi joku pääsee viettämään unelmapäivää Porvooseen.

– Tämän lisäksi pääsemme nostamaan framille näitä upeita yrittäjiä, joiden sydän on puhdasta kultaa, ja joiden toivomme menestyvän työssään vielä pitkään.

– Jos olet yksi Porvoonseudun upeista pienyrittäjistä ja koet, että haluaisit olla mukana tässä hyväntekeväisyyskampanjassa ensi vuoden puolella, joko heti tammikuussa tai myöhemmin keväällä, niin laitahan viestiä tulemaan, pistetään hyvä kiertämään, Laura Karlsson sanoo.