Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon turvakodista saa suojaa lähisuhdeväkivaltaan myös jouluna – "Pyrimme luomaan asiakkaillemme jouluisen ja lämpimän tunnelman"

Porvoon turvakodin, Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen sekä Nollalinjan numerot ovat auki ympäri vuorokauden, myös jouluna.

Porvoon turvakodissa on aina henkilökuntaa paikalla myös joulun päivinä. Turvakotiin voi hakeutua mihin kellonaikaan tahansa. Turvakodit tarjoavat välitöntä suojaa väkivallalta ja apua väkivallan loppumiseksi.

Joulu on perinteinen iloinen perhejuhla, johon kohdistuu odotuksia parisuhteessa ja perheissä. Aikaa vietetään tiiviisti yhdessä ja kun odotukset eivät toteudu, tulee yhteentörmäyksiä ja ristiriitatilanteita, jotka saattavat kärjistyä. Moni sinnittelee, vaikka kotona saattaa olla ahdistava ja pelottava ilmapiiri.

– On tavallista, että itse ei välttämättä tunnista, mikä on väkivaltaa ja missä raja kulkee. Jos tuntee yhtään pelkoa, ei kannata epäröidä ottaa yhteyttä, Porvoon turvakodin sosiaalityöntekijä Maria Sandbäck toteaa tiedotteessa.

Joulua vietetään turvakodissa perinteisesti.

– Jouluvalot ja joulukuusi koristavat turvakotia ja jouluaattona katamme joulupöydän ja vietämme joulua yhdessä. Lapsille on varattu joululahjat ja pyrimme luomaan asiakkaillemme jouluisen ja lämpimän tunnelman, toteaa turvakodin esimies Marika Johansson tiedotteessa.

Turvakotiin voi tulla omasta aloitteesta tai viranomaisen, sukulaisen, ystävän tai muun tahon ohjaamana. Turvakotiin voi hakeutua myös tulemalla paikanpäälle.

– Turvakoti on tarkoitettu väliaikaiseen asumiseen. Asiakkaalle tai perheelle annetaan käyttöön oma huone turvakotiasumisen ajaksi. Asuminen turvakodissa on asiakkaille maksutonta, Maria Sandbäck muistuttaa.

Porvoon turvakodin tilat ovat kodinomaiset ja suunniteltu kaikenikäisille asiakkaalle. Turvalaitteiden ja henkilökunnan ympärivuorokautinen läsnäolo tuovat asumiseen turvalliset puitteet.

Porvoon turvakodin lisäksi valtakunnallinen ja maksuton Nollalinja-puhelinpalvelu 080 005 005 auttaa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokevia.

Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä. Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä.