Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoo esittää tukipalveluyhtiön perustamista – myös Careerialle annetaan mahdollisuus tulla mukaan, Askolassa aloite asiasta

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina tukipalveluselvityksen johtopäätökset ja esittää kaupunginvaltuustolle tukipalveluyhtiön perustamista.

Alkuvaiheen omistajaksi ja asiakkaaksi voisi päätöksen mukaan tulla myös Careeria Oy. Porvoon kuntakonserniin kuuluvan yrityksen omistajia ovat myös Sipoo, Loviisa, Askola ja Lapinjärvi.

Ammatillista koulutusta tarjoava Careeria Oy tekee omiin laskelmiinsa perustuvat päätökset osakkaaksi lähtemisestä.

Tukipalveluyhtiön tarkoitus on tuottaa talous-, henkilöstö-, ICT- ja käännöspalveluita Porvoon kaupungille ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle sekä soveltuvin osin kaupunkikonserniin kuuluvalle Careeria Oy:lle vuoden 2023 alusta lähtien Careeria Oy:n näin päättäessä.

Kaupunginhallitus valtuutti kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujulan laatimaan yhtiön perustamisasiakirjat ja käynnistämään muut perustamiseen liittyvät toimenpiteet.

Yhtiön pääomitustarve, osakassopimus, osakeantiehdot ja muut yhtiön toiminnan käynnistämiseen ja hallintoon liittyvät asiakirjat sekä palvelusopimus tulevat erikseen kaupunginhallituksen päätettäväksi ennen valtuuston tammikuun kokousta.

Ann-Sofie Silvennoinen ei osallistunut asian käsittelyyn.

Askolassa teki Kokoomuksen valtuustoryhmä viikko sitten valtuustoaloitteen, että kunta selvittää oman tilanteen kyseisten tukitoimintojen osalta ja osallistumisen mahdolliseen tukipalveluyhtiöön, joka nyt siis perustetaan Porvoon päätöksellä.

Askolan kunnastakin noin puolet kunnan budjetista ja henkilöstöstä siirtyy 1. tammikuuta 2023 pois kunnasta sote-palvelujen ja pelastustoimen siirtyessä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle.