Porvoon öljynjalostamo siirtyy uusiutuvaan sähköön jo ensi vuonna

Nesteen tavoite sataprosenttisesti uusiutuvan sähkön käytöstä toteutuu etuajassa Suomessa, kun yhtiö on tehnyt uuden sopimuksen vesivoiman käytöstä Vattenfallin kanssa.

Vesivoima toimitetaan Vattenfallin pohjoismaisista vesivoimaloista, ja toimitukset alkavat tammikuun 2022 alussa.

Nesteen tavoite on tehdä Porvoon jalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä.

– Toteutamme näitä kunnianhimoisia tavoitteita muun muassa vähentämällä tuotannon kasvihuonekaasupäästöjä ja siirtymällä uusiutuvan sähkön käyttöön. Solmimamme vesivoimasopimuksen ansiosta tulemme jo alkuvuodesta 2022 saavuttamaan tärkeän merkkipaalun, kun Porvoon jalostamomme ja toimintomme Naantalissa käyttävät sataprosenttisesti uusiutuvaa sähköä, Nesteen Öljytuotteet-liiketoimintayksikön johtaja Markku Korvenranta sanoo tiedotteessa.

Osana ilmastositoumuksiaan Nesteen tavoitteena on siirtyä käyttämään 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä globaalisti vuoteen 2023 mennessä.

Tavoitteeseen päästäkseen Neste on uuden vesivoimasopimuksen ohella lisännyt uusiutuvan sähkön käyttöä Porvoon jalostamolla tuulivoiman avulla ja sopinut tuulivoiman toimituksista kumppaniensa Statkraftin, Ilmattaren ja Fortumin kanssa.

Vattenfallin kanssa tehty sopimus vastaa vuositasolla 800 GWh alkuperätakuilla hankittua uusiutuvaa sähköä, joka on noin 67 prosenttia Porvoon ja Naantalin toimipaikkojen sähkönkulutuksesta.

Siirtyminen täysimääräisesti uusiutuvan sähkön käyttöön vähentää Nesteen Porvoon ja Naantalin toimipaikkojen sähkönhankinnan epäsuorat kasvihuonekaasupäästöt nollaan.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut