Poliisi ei odota Itä-Uudenmaan pääteille pahoja ruuhkia jouluna – "Peräänajo tai muu liikenneonnettomuus voi muuttaa tilanteen"

Joulunajan liikenne päätieverkolla jakautuu meno- ja paluuliikenteeseen, ennen joulua taajamien kauppaliikkeissä tapahtuvaan liikenteeseen ja jouluaattona hautausmailla kävijöihin.

Itä-Uudenmaan poliisi on tuttuun tapaan mukana valvomassa joululiikennettä poliisilaitoksen alueen päätieverkolla.

– Emme odota pääteille pahoja ruuhkia, mutta mahdollinen peräänajo tai muu liikenneonnettomuus voi muuttaa tilanteen pysähteleviksi ja seisoviksi jonoiksi, ylikomisario Timo Leppälä varoittaa tiedotteessa.

– Voimme välttyä monilta vaaratilanteilta, kun me kaikki huolehdimme siitä, että matkantekoon on varattu riittävästi aikaa, ajonopeudet ovat nopeusrajoitusten ja keliolosuhteiden mukaiset ja pidetään riittävä etäisyys edellä ajavaan, Leppälä neuvoo.

Sää- ja kelitiedot kannattaa tarkistaa esimerkiksi sääpalveluita tarjoavilta verkkosivuilta ennen matkalle lähtöä.

Talviset ja muuttuvat keliolosuhteet tekevät ajamisesta haastavaa ja ajoneuvon hallinta lumisella ja liukkaalla tiellä vaikeutuu ja jarrutusmatkat pitenevät.

Lue myös: Autoilijat huomio! Varoitus huonosta ajokelistä – Tällainen on joulun sää

Myös pimeys sekä lumi- ja vesisadevaikeuttavat kuljettajien havaintojen tekemistä.

– Paluuliikenteen odotamme jakautuvan useammalle päivälle, mutta todennäköisesti tapaninpäivänä paluuliikenne on vilkkainta, kertoo Leppälä.

Itä-Uudenmaan poliisi toivottaa joulurauhaa myös liikenteeseen ja muistuttaa, että kaikilla on oikeus päästä ehjänä perille.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut