Äänivyöry yllätti Uusimaan raadin: reilusti yli tuhat ääntä rikki neulekilpailussa – "Valinta oli vaikea, mutta kun yksi piti ottaa..."

Kilpailu: Neulo Porvoo -äänestys on innoittanut ja inspiroinut monia.

Porvoon neulekilpailun äänivyöry sen kuin jatkuu. Lauantaina 18. joulukuuta startannut finalistien äänestys oli poikinut maanantaihin 20. päivä mennessä vajaa 300 ääntä, mutta äänestystahti on pysynyt tasaisen runsaana ja jopa kiihtynyt. Tähän mennessä on mennyt jo reilusti yli tuhat ääntä rikki.

Kilpailun suosio on yllättänyt Uusimaan raadinkin. Raati pohtii, että suosion täytyy johtua huikeista finalisteista, joiden luomukset ovat innoittaneet monia.

Moni äänestänyt on tuskaillutkin sen kanssa, että ei osaa päättää, mille antaisi äänensä, kun joukossa on niin monta mieluista neuletyötä.

– Valinta oli vaikea, mutta kun yksi piti ottaa, niin kolmonen. Harmoniset värit, sopii kaikkiin asusteisiin, hyvin ideoitu kaunis kirkkomme, äänestäjä perustelee harmaiden lapasten valintaansa.

Jokainen ehdokas on saanut runsaasti ääniä. Äänestysaikaa on 27. joulukuuta saakka. Jokaisen äänestäneen kesken arvotaan kolme 50 euron arvoista lahjakorttia, jonka voi käyttää missä tahansa päin Suomea. Äänestääkseen suosikkiaan ei siis tarvitse olla porvoolainen.

Etenkin aluksi ääniä sateli Porvoon seudulta, mutta viimeisimmät yksittäiset äänet ovat tulleet ympäri Suomea, kuten Turusta, Kiteeltä, Tampereelta, Oulusta, Jyväskylästä ja Joensuusta.

Kokonaisuus on vaan niin kaunis.

Yksi turkulainen äänestäjä antoi äänensä pipolle ja perustelee valintaansa näin:

– Kaunis väriyhdistelmä, tuttu maisema, lumisade ja joki. Se on tunnistettava näkymä, ja kokonaisuus on vaan niin kaunis. Pipo näkyykin kauas, pääsee oikeuksiinsa päässä.

Yksi oululainen antoi äänensä harmaille sukille, koska ”Porvoo näkyy ja tuntuu näissä sukissa”.

Syksyllä Uusimaa käynnisti neulontakilpailun, jonka tarkoituksena oli neuloa kaupungin juhlavuoden kunniaksi jotakin Porvoo-aiheista esimerkiksi pipoon, lapasiin, kaulaliinaan tai vaikkapa paitaan. Vain mielikuvitus oli rajana.

Kilpailuun lähetettiin kaikkiaan 21 erilaista ja persoonallista neuletyötä, jotka kukin kuvastivat Porvoota omalla tavallaan.

Uusimaan raati kävi osallistuneet läpi ja valitsi finaaliin kuusi työtä. Finalistien kokoonpanosta syntyi mukavan monipuolinen. On sukkaa, pipoa ja lapasta.

Ehdokkaiden joukosta löytyi myös esimerkiksi hihaton paita ja kaulaliina. Töitä ei kuitenkaan valittu sen perusteella, että finalistijoukko olisi mahdollisimman monipuolinen.

Finaaliin valikoituivat kekseliäät, laadukkaat ja Porvoota hyvin ilmentävät neuletyöt.

Äänestys

Äänestä mieluisintasi neuletyötä Uusimaan nettisivuilla tai etelasuomenmedia.fi/porvooneule/. Jokainen voi äänestää kerran.

Kerro mielellään myös valintasi perustelut.

Äänestysaika on 19.–27.12.2021.

Äänestäneiden kesken arvotaan kolme lahjakorttia (arvo á 50 euroa).

Voittajatyöt ja niiden synty esitellään Uusimaassa myöhemmin.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut