Pankin tiloihin Porvoossa rakennetaan juuri italialaista ravintola Nonna Sophiaa – ”Aion rekrytoida ravintolaan 16–18 uutta vakituista työntekijää”

Aktia Säästöpankin entisestä pankkisalista Mannerheiminkadun varrella rakennetaan juuri italialaista ravintola Nonna Sophiaa, jonka Bistro Gustafin ravintoloitsija Mika Gehör aikoo avata huhti-toukokuussa.

– Pääsemme avaamaan italialaisen trattorian huhtikuun alkupuolella, jos viivästyksiä ei tule rakentamisessa tai keittiölaitteiden tai muun kalustuksen saamisessa, Gehör sanoo.

Isoäidin keittiötaitojen perinteitä henkii jo ravintolan nimi.

– Teemme perinteisiä, selkeitä omia pastoja, risottoja ja pizzoja, ei mitään kikkailua. Ravintola tulee olemaan auki joka päivä, myös sunnuntaisin. Sisälle tulee myös myymälä, jossa myydään muun muassa tuorepastoja, jotka teemme itse ja tuomiamme valikoituja italialaisia, sekä pizzajauhoja ja tomaatteja Italiasta – ja take away -ruoka-annoksia.

Keittiön sydämeksi tulee Italiasta kaasukäyttöinen pyörivä pizzauuni, jossa on nopea paistaa fermentoidut pizzapohjat.

Rovaniemellä syntynyt Mika Gehör on ansioitunut tekijä ravintola-alalla. Hän oli aikanaan keittiömestarina ja osakkaana Helsingin Lasipalatsissa ja töissä esimerkiksi Tony´s Delissä Bulevardilla ja Sodexolla.

Aion rekrytoida ravintolaan 16–18 uutta vakituista työntekijää.

Nonna Sophiaa rakennetaan entiseen pankkisaliin, jonne käydään kulmasta. Baari tulee sinne, missä ennen oli pankkitiski. Väliseiniä on purettu. Kattoikkunoiden koristamassa kaksi kerrosta korkeassa pääsalissa tulee olemaan noin 150 asiakaspaikkaa. Lisäksi kabinetteja on yksi uusi ja kolmessa vanhassa on tilaa 6–30 henkilölle kabinetista riippuen.

– Keskelle tulee viherpergola ja piazzahenkistä, jaksoteltua tilaa 1950-luvun hengen mukaisesti. Siinä on sellaista hieman vanhahtavaa rosoisuutta, Gehör maalailee.

Sisustussuunnittelua hän on tehnyt pitkän linjan ammattilaisten kanssa. Irma ja Matti Lehtokarin käsialaa ovat lukemattomat suomalaiset ravintolamiljööt ja heidän osaaminen tulee näkymään etenkin lukuisissa yksityiskohdissa Nonna Sophiassa.

– Tykkään suunnitella tällaisia asioita ja olen ollut avaamassa todella monta ravintolaa. Minulla on Lehtokarien kanssa yhteisiä ajatuksia ja samaa makumaailmaa, joten tätä on ollut helppo rakentaa 50-luvun henkiseksi, ei liian sliipatuksi ympäristöksi. Yksi omista ideoistani on, että ravintolaan tulee oma myymälä, Gehör lisää.

Etupihalle rakennetaan yhteinen terassialue ranskalaisravintola Bistro Gustafin kanssa.

– Gustafilla on nyt noin 50 paikkaa ja niitä tulee olemaan terassilla kaikkiaan noin 80–100 paikkaa.

Mika Gehörille näyttää tulevan kiireinen talvi, ensi kevät ja kesäkin. Vaikka työtä on paljon, mies myöntää olevansa innoissaan ja ”ihan liekeissä” kaikesta tulevasta. Uusien tilojen suunnittelun ja hankintojen ohella ravintoloitsijan löytää lounasaikaan usein kassatiskin takaa Gustafissa. Nyt ajatuksissa ovat myös tulevat rekryroinnit.

Palkattavien määrä on mittava, koska ravintola tulee olemaan avoinna lounassesongista iltamyöhään.

– Aion rekrytoida ravintolaan 16–18 uutta vakituista työntekijää ja lisäksi sesonkiajaksi noin 10 työntekijää.

Trattoria Nonna Sophiaan haetaan jo keittiömestaria ja vuoden vaihteen jälkeen käynnistyy muunkin henkilöstön palkkaus, myös opiskelijoiden tunti- ja kesätöihin.

Hän tekee yhteistyötä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opettajien Anna Vähäsalon ja Susanne Nyholmin luokan kanssa. Opiskelijat ideoivat esimerkiksi uuden ravintolan rekrytointia, brändäystä verkkoon ja sosiaalisessa mediassa.

Ravintoloiden kokonaisuudesta tulee Porvoon mittakaavassa suuri: kahdella ravintolalla tulee olemaan lähes 500 asiakaspaikkaa. Investointi on euroissakin suuri, mutta tarkempaa budjettia ravintoloitsija ei kerro. Hänelle on tärkeää, että henkilöstöllä on hyvä ja turvallinen työympäristö.

Mika Gehör laajentaa, koska ihmiset satsaavat tänä aikana ruokaan ja autenttisella italialaisella ruoalla on aivan oma, suuri käyttäjäkuntansa.

– Paikalliset käyttävät ravintoloita, mutta Porvooseen myös tulee todella paljon ruokamatkailijoita pääkaupunkiseudulta ja muista kaupungeista. Viime vuonna Porvoo oli Suomen toiseksi suosituin matkailukohde ja uskon, että Hotelli Runo tuo paljon matkailevia asiakkaita lisää. Porvoo on lisäksi muuttovoittoinen kaupunki.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut