Hiippakunnan pienin seurakunta Pukkila keskittää toimintansa kirkkoonsa – seurakuntakodin kaava on muutettava ennen myyntiä

Pukkilan seurakunta aikoo kaavoittaa seurakuntakodin ympäristöineen, jotta saisi kaupaksi myynnissä olevan seurakuntakodin kiinteistön. Lähes kaikki toiminta tapahtuu jatkossa kirkossa, jota muokataan hieman pieteetillä sen soveltumiseksi myös kerhotoimintaan.

Kirkkoneuvosto totesi joulukuussa, että seurakuntakodin tontin asemakaava rajaa ostajakuntaa. Jo saatua ostotarjousta ei siis voitu hyväksyä. Asuntosiivessä olevan kolmion käyttötarkoitus palautetaan takaisin kerhotilasta asuinkäyttöön. Lisäksi mahdollisen kaupanteon yhteydessä erotetaan seurakunnalle 5 000 neliömetrin määräala.

Kunnanhallitus päätti maanantaina käynnistää kaavamuutoksen seurakuntakodin ja sen läheisten alueiden käyttötarkoituksen arvioimiseksi ja muuttamiseksi. Seurakunnan kanssa tehdään kaavoitussopimus, jossa sovitaan kaavoittamisesta aiheutuvista kustannusten jaosta. Muutoksen valmistelusta vastaa DI arkkitehti Pertti Hartikainen.

Seurakunnan omistuksessa olevat maa-alueet rajoittuvat kunnan omistuksessa oleviin kirkonkylän koulun ja lähiliikuntapaikkaan.

Kaavoittamisen yhteydessä kunta tulee arvioimaan myös näiden laajennustarpeita ja -mahdollisuuksia, sekä yhteiseen käyttöön tarkoitettujen alueiden kaavojen ajantasaistamista. Ainakin yksi kevytväylä ja puistoalue sieltä puuttuu.

Kunnanhallitus linjasi myös, että valmistelun edetessä kaavoittamisessa huomioidaan mahdolliset yksityisessä omistuksessa olevat alueet.

Pukkilan seurakunta on Helsingin hiippakunnan pienin luterilainen seurakunta. Noin 1 800 pukkilalaisesta asukkaasta 1 315 kuuluu seurakuntaan. Kymmenen vuotta sitten heitä oli 1 648 ja 2017 vuonna 1 399 jäsentä.

Pukkilan seurakunnan budjetti jää tänä vuonna lähes 70 000 euroa alijäämäiseksi verotulojen laskusta, kustannusten noususta ja pandemiatilanteen jatkumisesta johtuen. Kirkollisveroa seurakunta saa tänä vuonna noin 355 000 euroa.

Seurakunnassa on töissä kuusi henkilöä, joista kaksi on osa-aikaisia ja kanttori yhteinen Myrskylän seurakunnan kanssa. Yhteistyötä on myös Askolan seurakunnan kanssa.

Hautausmaan hoidosta ja hautaustoimesta vastaavat Pukkilassa paikalliset yritykset. Ensi kesänä sinne valmistuu kuolleena syntyneiden tai kuolleiden lasten muistokivi. Hautausmaata maisemoidaan ja avarretaan ensi vuonna Porvoonjoelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut