Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Uutenavuotena syödään nakkeja eikä riidellä yhtään!" – näin Porvoossa otetaan vastaan vuosi 2022

Näsin jääkentällä oli torstaiaamuna tilaa luistella kaikessa rauhassa. Marjenne, Milana ja Olavi sitoivat luistinten nauhoja.

– Me tehdään uutenavuotena ehkä hodari- ja jäätelöbaari! Siinä on nakit, sämpylät ja täytteet rivissä ja jokainen saa täyttää itse. hihkaisi Marjenne.

Marja Madetoja, Marjennen ja Olavin äiti, kertoi perheen lähtevän isovanhemmille viettämään juhlaa. Luokkakaveri Milanan sukujuuret ovat Venäjällä ja hänen perheessään valmistauduttiin isoon juhlaan, jossa yhdistyvät joulu ja uusivuosi.

– Sädetikkuja! huudahtaa Olavi kentän reunalta.

– Emme viitsi ostaa raketteja, ehkä niitä näkyy jostain kauempaa. Meillä ei ole myöskään tapana... mitäs se oli, mitä aikaisemmin tehtiin? Tosiaan, valettiin tinaa. Se taisi olla niin epäekologista, että äitini ei siitä välittänyt, joten meillä sitä ei tehty, Marja Madetoja kertoo.

– Korona on tyhmä! Olavi ilmoittaa jälleen kentän laidalta.

– Meidän piti mennä Milanan kanssa elokuviin, mutta koronan takia ei päästy. Minulla on uudenvuodentoive – että korona lähtisi pois, Marjenne sanoo.

Luistelemassa olivat myös äiti ja tytär – Jaana ja Janina Korkalainen.

– Kotona ollaan ja käydään illalla katsomassa kaupungin ilotulitusta. Saunotaan ja syödään hyvin. Tarjolla on ainakin sipsejä ja tortilloja. Janinalla alkavat ensi vuonna ylioppilaskirjoitukset. Olisi kiva, jos penkkarit järjestettäisiin, kun vanhojen tanssit jo peruttiin.

Santtu Salo oli suksiostoksilla lastensa Pertun ja Lyylin kanssa, mukana oli Pertun kaveri Jonas Ilman.

– Syödään paljon nakkeja! Perttu vastasi uteluihin uudenvuoden vietosta.

– Ja katsomme raketteja. Meillä on koiria, niin emme voida ampua ilotulitteita. Vanhoja koiria jännittää, uusi koira ei kauheasti välitä.

Santtu Salo kertoi, että Kevätlaaksossa raketit ammutaan aattona lapsiperheystävälliseen aikaan kello kahdeksan alkaen. Uusi vuosi otetaan vastaan naapurin lapsiperheen kanssa. Jonaksen perheellä on ollut tapana viettää uutta vuotta mökillä.

Onko tarkoitus tehdä uudenvuodenlupauksia?

– Ettei riidellä yhtään! Se koskee varsinkin meitä Pertun kanssa, Lyyli toteaa.

– Viime uudenvuoden lupaukseni oli syödä sata kertaa kasvisruokaa ja oppia soittamana kitaraa, mutta kumpikaan ei onnistunut. En ole vielä päättänyt, jatkanko lupauksia ensi vuodelle. Uudelta vuodelta toivon, että korona pikkuhiljaa helpottaisi, Santtu Salo sanoo.

Rasmus Dufvelinin vuosi vaihtuu tyttöystävän kanssa kotona hyvän ruoan ja juoman äärellä.

– Ei sitä enää vaan jaksa lähteä. Perheessä moni on saanut koronatartunnan ja he istuvat himassa. Ei tunnu, että olisi järkeä lähteä mihinkään. Se on vain yksi riski lisää, että saa itsekin tartunnan.

Dufvelin uskoi, että tulossa oli silti mukava koti-ilta.

– Ehkäpä hyvää lohikeittoa tai jotain sinne suuntaan – hyvä maku suussa uuteen vuoteen. Uudenvuodenlupaukset ovat mielestäni turhia. Jos haluaa jotain tehdä, niin kannattaa mieluummin aloittaa heti.