Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Terapia voi viedä mahdollisuuden vakuutukseen – "Perusteet vakuutusten myöntämisessä ovat kivikautisia"

Vakuutukset: Puolet hoito-, sairauskulu- tai henkivakuutusta hakeneista on saanut kielteisen päätöksen mielenterveysongelmansa takia. Wellness-malli Veera Könönen ei saanut sairausvakuutusta, koska oli käynyt psykoterapiassa.

– Mielestäni perusteet vakuutusten myöntämisessä ovat kivikautisia. Ihminen ei voi valita selkäsairauttaan mutta voi saada vakuutuksen mukautettuna. Ihminen ei voi myöskään valita mielen sairauttaan tai mielenterveysongelmiaan mutta ei usein saa minkäänlaista vakuutusta. Tässä on raju ristiriita, hän sanoo.

Väitös: Muistitieto on yksi tapa kertoa menneistä tapahtumista ja tulkita niitä. Tiina Harjumaa tarkasteli väitöskirjassaan sitä, miten Petsamon siirtolaiset ja heidän jälkeläisensä hahmottavat kotiseutunsa menneisyyttä. Kokemukset esimerkiksi väestönsiirroista muistetaan yli sukupolvien.

Historia: Myyttinen punaisen Tampereen ylipäällikkö ei kuollut käsikranaattionnettomuudessa, vaan hänet surmasi valkoisten tykkituli, väittää syksyllä julkaistu kirja.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!