Ajokeli on nyt paikoin erittäin liukas itäisellä Uudellamaalla, poliisi toivoo autoilijoiden pitävän turvavälit

Ajokeli Etelä-Suomessa on tällä hetkellä paikoin todella huono ja vaihtelee päivittäin erityisesti pääväylillä. Poliiis toivookin malttia liikenteeseen.

– Tien pinta on paikoin todella liukas ja se vaikuttaa oleellisesti ajoneuvon hallintaan ja erityisesti jarrutusmatkoihin, joten riittävän turvavälin pitäminen edellä ajavaan ajoneuvoon on nyt todella tärkeää. Se mahdollistaa kuljettajalle paremman näkyvyyden ja antaa varaa ennakoida liikenteessä tapahtuvia muutoksia, kuten edellä ajavan äkillisen jarrutuksen, muistuttaa komisario Asko Sartanen.

Sartanen jatkaa poliisin tiedotteessa muistuttamalla, että riittävä turvaväli tekee liikenteestä sujuvampaa eli niin sanottua haitariliikettä ei pääse syntymään yhtä helposti.

Kolarit työllistävät poliisia ja muita viranomaisia päivittäin. Monet vilkkailla tieosuuksilla tapahtuneet liikenneonnettomuudet sitovat partioita useiksi tunneiksi ja aiheuttavat välillä merkittävääkin liikennehaittaa.

– Jos joudut osalliseksi liikenneonnettomuuteen, tulee apua soittaa yleisestä hätänumerosta 112. Puhelimeen ladattava 112-sovellus auttaa viranomaisia tarvittaessa sijaintietojen selvittämisessä, joten kaikkien kannattaa ladata kyseinen sovellus puhelimeen. Apu saadaan nopeasti paikalle, eikä aikaa kulu siihen, että yrität selvittää missä kohtaa maantietä olet, neuvoo Sartanen.

– Kolaripaikoilla kuljettajien on hyvä muistaa myös hätävilkut ja heijastinliivit, joilla voidaan osittain vaikuttaa siihen, ettei onnettomuustilanteessa syntyisi enää enempää vahinkoa, Sartanen summaa.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut