Porvoossa kokeillaan uutta terapianavigaattoria, joka auttaa mielenterveys- tai päihdeongelmaisia löytämään nopeammin oikeaan hoitoon

Porvoossa kokeillaan aikuisten matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluissa uutta verkkopalvelua, joka auttaa löytämään nopeammin oikeaan hoitoon.

Hoitoon hakeutuva asiakas vastaa ennen ammattilaisen tapaamista Terapianavigaattorin kysymyksiin itsenäisesti netissä. Navigaattori tekee vastauksista yhteenvedon, joka käydään läpi vastaanotolla ja jonka perusteella mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjaajat ohjaavat asiakkaan sopivaan psykososiaaliseen hoitoon.

– Terapianavigaattori on uusi digitaalinen työväline, jonka avulla mielenterveysoireita kokeville tai apua jaksamiseensa tarvitseville henkilöille löydetään nopeammin oikea hoitomuoto. Terapianavigaattorin avulla ohjaus psykososiaalisiin hoitoihin tapahtuu entistä johdonmukaisemmin ja tasapuolisemmin, sanoo Porvoon mielenterveys- ja päihdepalveluiden esimies Meritte Nyqvist.

Terapianavigaattorin kokeilu Porvoossa liittyy Itä-Uudenmaan kuntien yhteiseen sote-uudistushankkeeseen. Myöhemmin palvelua on tarkoitus laajentaa muihin Itä-Uudenmaan kuntiin. Kokeiluvaiheessa palvelu on saatavissa suomenkielisenä.

Terapianavigaattori-palvelun ja ajanvarauksen yhteystiedot löytyvät Porvoon verkkosivulta www.porvoo.fi/mielenterveys-ja-paihdepalvelut. Matala kynnys tarjoaa mielenterveys- sekä päihdepalveluja 22 vuotta täyttäneille porvoolaisille maksutta ja ilman lähetettä.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut