Porvoon koronakäyrä yhä jyrkässä nousussa – jo kolmannes testeistä positiivisia

Porvoon koronakäyrä osoittaa yhä jyrkästi ylöspäin. Viime viikolla 684 porvoolaista sai koronavirustartunnan. Kahden viikon tartuntojen perusteella ilmaantuvuusluku on nyt 2 327,8.

– Se kertoo selvästi, mitä vauhtia tilanne pahenee. Viikko sitten ilmaantuvuusluku oli 1 357,9. Viime viikolla tartuntoja oli parisataa enemmän kuin edellisviikolla, sanoo tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund.

Maanantai-iltapäivään mennessä ei ollut vielä selvillä tarkkaa lukua päivän aikana todetuista uusista tartunnoista.

– Tartuntoja on ollut nyt keskimäärin sata päivässä, eiköhän tänäänkin, Westerlund toteaa.

33,2 prosenttia eli kolmannes kaikista otetuista koronatesteistä on tällä hetkellä Porvoossa positiivisia.

– Altistuneiden määrää emme pysty enää arvioimaan, sillä meillä on niin paljon kontaktoimattomia ihmisiä, joilla on positiivinen testi. Koska emme soita heille, emme voi tietää, kuinka monia he ovat altistaneet.

Tartuntoja on todettu myös neljässä ryhmäkodissa. Westerlundin mukaan tartuntoja on sekä henkilökunnalla että hoivakotien asukkailla. Toukovuoren Villa Toven vierailukieltoa on jatkettu 17. tammikuuta asti, Johanna-kodin Toivon vierailukieltoa on jatkettu 18. tammikuuta asti ja Helmen 16. tammikuuta asti. Vierailukielto on määrätty myös Johanna-kodin Ainoon 19. tammikuuta asti. Vierailukielto ei koske saattohoitoa.

Sosiaali- ja terveystoimi ottaa varotoimena FFP2-maskit käyttöön palvelutaloissa, kotihoidossa, vuodeosastoilla, hengitystieinfektiovastaanotolla sekä Kokonhallin rokotuspisteessä.

Korona vaati viime viikolla Porvoossa yhden kuolonuhrin.

– Kuolemantapaus ei liittynyt hoivakoteihin. Tähän mennessä on nyt yhteensä neljä porvoolaista menehtynyt koronaan, Westerlund kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut