Korona kaataa koulukeittiöiden henkilöstöä Porvoossa – lapsilla uhkana jäädä ilman lämmintä ruokaa

Kiihtyvä koronatilanne saattaa johtaa siihen, että koulukeittiöitä ei voida jatkossa pitää avoinna.

– Henkilöstötilanne on koronan vuoksi kriittinen. Keskiviikko oli todella vaikea ja jos torstaina tulee yhtä paljon uusia sairastuneita, niin tilanne pahenee. Meidän on pakko varoittaa, että pahimmassa tapauksessa joitakin koulukeittiöitä voidaan joutua sulkemaan, Porvoon tilapalveluiden vt. toimitusjohtaja Leila Korhonen sanoo.

Ruokapalveluissa on varauduttu siihen, että keskuskeittiö voi toimittaa nopealla aikataululla koululaisille tarjolle hedelmiä ja välipalatuotteita sellaisessa tilanteessa, jos koulun keittiössä ei ole henkilökuntaa eikä sijaista ole saavissa, jolloin lämmintä ateriaa ei voida tämän vuoksi järjestää.

– Jos henkilökuntaa ei ole, yritämme saada koululaisille esimerkiksi juotavia jugurtteja, smoothieita, tai muita sellaisia tuotteita, mille riittää, että ne nostetaan kylmäsäilytyksestä tarjolle. Tärkeintä on, ettei ihan tyhjällä mahalla tarvitsisi olla. – Tilanne on todella valitettava ja teemme kaikkemme, ettei siihen jouduttaisi. Erityisen ikävää on se, että joillekin lapsille kouluruoka on päivän ainoa lämmin ateria, Korhonen huokaa.

Sijaisten saaminen on tällä hetkellä haasteellista.

– Yleensä tukeudumme poissaolotilanteissa siivouspalveluhenkilöstöön. Aikaisemmin olemme saaneet sieltä apua, mutta nyt myös siellä on paljon sairauspoissaoloja. Kosketuspintojen siivoaminen on nyt erityisen tärkeää, ja paikalla olevat tarvitaan siihen työhön. Olemme puun ja kuoren välissä molemmissa ammattiryhmissä. Se tekee tästä vielä tavanomaista haastavampaa, Korhonen selittää.

Korhonen ei pysty sanomaan, milloin ollaan siinä tilanteessa, ettei jossakin koulussa pystytä enää tarjoamaan lainkaan lämmintä ruokaa, vaan joudutaan turvautumaan välipalatuotteisiin.

– Pyydämme kodeilta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, jos ruokapalvelut tällaiseen tilanteeseen koronatilanteen takia joutuisi, Korhonen sanoo.

Omia eväitä koululaisille ei vielä toistaiseksi tarvitse alkaa pakkaamaan, mutta jos tilanne pahenee edelleen, voi sekin tulla Korhosen mukaan mahdolliseksi.

– Tähän jouduttaisiin, jos kävisi niin ohraisesti, ettei edes välipalatuotteita kyettäisi saamaan koululaisille. Vielä ei kuitenkaan olla siinä pisteessä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut