Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iltalehti: Kolmella itäuusmaalaisehdokkaalla melko tuore vankeustuomio

Iltalehtion selvittänyt aluevaaliehdokkaiden saamat vankeusrangaistukset ja julkaissut niiden perusteella 113 nimen mittaisen listan. Selvityksessä olivat mukana vain sellaiset rikosnimikkeet, joista voi lain mukaan määrätä kaksi vuotta vankeutta – tai enemmän.

Kriteerinä nimen julkaisemiseen on ollut vuoden 2012 jälkeen saatu ehdollinen tai ehdoton vankeusrangaistus. Sakkorangaistuksella rikoksistaan selvinneitä ei ole otettu huomioon.

Itäuusmaalaisia aluevaaliehdokkaita listalta löytyy kolme. Heistä vakavimpaan rikokseen on syyllistynyt sipoolainen Kadir Turan (kok.), joka tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vuonna 2017. Helsingin hovioikeus langetti vuonna 2014 tapahtuneesta teosta vuoden ja kolme kuukautta ehdollista vankeutta. Turan muun muassa löi ja potki 60-vuotiasta miestä niin, että tämä menetti pahoinpitelyssä tajuntansa. Uhri oli aikaisemmin lyönyt Turania päähän.

Kaksi muuta ehdokasta on tuomittu törkeästä rattijuopumuksesta. He ovat sipoolainen Alexander Haldin (Liike Nyt) ja piraattipuolueen porvoolaisehdokas Tomi Pohjalainen.