Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

17 rakennuksen purkulistalla Porvoossa Gammelbackan hyvinvointikeskus ja monitoimitalo – ”Hyvinvointipalveluista ei saa luopua!”

Porvoon kaupunginhallitus päättää maanantaina kiinteistöjensä salkutuksesta, missä yhteydessä päätetään myös siitä, mitkä rakennuksista säästetään, mitkä korjataan, mitkä vuokrataan tai myydään ja mitkä puretaan.

Kaupunginjohtajan päätösesitys on, että toimitilajohto saisi valtuudet C-kategoristen rakennusten myymiseksi, purkamiseksi ja kehittämiseksi tehdyn luetteloinnin mukaisesti.

Purkukohteita on kaikkiaan 17 ja niiden purkamiseen on varattu 500 000 euroa vuosittain.

Purkulistalla ovat myös iäkkäät Gammelbackan palvelukeskus ja monitoimitalo, josta kaupunginosassa pitkään asunut kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Anette Karlsson on hyvin huolestunut.

– Gammelbackan hyvinvointipalveluista ei saa luopua! Tulemme keskustelemaan tästä vielä maanantaina. Kysyin asiasta lisää Mikko Silvastilta (toimitilajohdosta) ja sain kuulla, että näistä purkukohteista pyritään luopumaan mahdollisimman pian.

Gammelbackan kaikki yhdistysten toiminta ja ihmisten kohtaamiset tapahtuvat normaaliarjessa noissa kahdessa rakennuksessa. Tiloissa on muun muassa Alvarin kulman Tatsin ruokailu, koko lähiseutua palveleva kirjasto, eläkeläisten tuolijumpat ja muu hyvinvointitoiminta.

Gammelbackassa kerätään nimiä toimitalojen puolesta – ”Kunto ja korjaustarpeet selvitettävä ennen purkua”

Kaupunginvaltuusto päätti talousarvion 2022 yhteydessä selvittää Gammelbackan hyvinvointi- ja sivistyspalveluiden tulevaisuutta suunnitelman luomiseksi siitä, miten näiden suhteen edetään lähivuosina.

Karlssonin edustama demariryhmä esitti hyvinvointi- ja sivistyskeskusta alueelle. Tätä ei ole näköpiirissä, vaikka siitä on tekeillä selvitys. Karlssonin huoli onkin, että nykyiset rakennukset puretaan, eikä korvaavia tiloja ole olemassa vuosikausiin.

– Olen huolissani, jos kyseiset hyvinvointirakennukset osoitetaan purettaviksi maanantaina kaupunginhallituksessa. Ei ole mitään takeita siitä, että tilalle saadaan korvaavat tilat, joissa näitä palveluita voidaan toteuttaa, hän sanoo.

Toimitilajohto ei ole julkistanut tietoa alueen tulevaisuuden suunnitelmista.

– Onko hyvinvointi mukana? Vai nouseeko kuitenkin vain alakoulun siirtäminen yläkoulun yhteyteen ainoaksi vaihtoehdoksi pohjaesityksessä, Karlsson kysyy.

Kaupunginhallituksen päätettävänä olevassa esityksessä lukee, että purettavaksi esitettyjen kiinteistöjen joukossa on käytössä olevia ja kylmillään olevia, ja että vuosittaiset purkukohteet määritellään ja purku suunnitellaan hyvissä ajoin, kun yhdessä sovittu käyttöaika umpeutuu.