Lähes joka toinen yli tonnin polkupyörä viedään lukoista huolimatta ja lukittujen ovien takaa pyörävarastoista, kellareista ja talleista

Liikenteen sähköinen murros näkyy myös varkaustilastoissa ja varkaiden kohteiksi näyttää valikoituvan arvokkaita polkupyöriä, kuten sähköpyöriä entistä useammin, selviää LähiTapiolan vahinkotilastoista.

Kokonaisuudessaan polkupyörävarkauksien määrä väheni tammi–heinäkuussa 2021 viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna jopa kolmanneksella. Varastettujen pyörien suhteellinen arvo kuitenkin kasvoi.

– Sähköpolkupyörien rekisteri vaikeuttaisi varastetun pyörän myyntiä oleellisesti, kun ostaja voisi tarkistaa pyörän alkuperän. Varastetuksi päätyneet polkupyörät ovat siis entistä arvokkaampia, kertoo LähiTapiolan kehityspäällikkö Antti Määttänen tiedotteessa.

Polkupyörien varastamisesta on myös tullut ammattimaisempaa. Noin 26 prosenttia tammi–heinäkuussa 2021 varastetuista polkupyöristä vietiin lukitusta pyörävarastosta, talon kellarista tai tallista.

Kaikista yli 1 000 euroa korvatuista pyöristä jo 40 prosenttia varastetaan lukituista sisätiloista. Järeätkään suojautumiskeinot ja useammatkaan lukot ja lukitut ovet eivät enää välttämättä ehkäise varkauksia, joiden tutkimiseen ei oikein poliisillakaan riitä resursseja.

Määttänen arvioi polkupyörärekisterin hankaloittavan jälleenmyyntiä, mutta sellainen pitäisi perustaa tiedotteen mukaan vain uusille pyörille, ei vanhoille käyttöpyörille.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut