Katso video | "Mikä v**** sää oot?" - yllättävä luontokappale pelmahti koulukeskuksen pihalle Loviisan keskustassa

Loviisan Harjurinteen koulukeskuksen pihalla jouduttiin tällä viikolla yllättävän eläintunnistustehtävän eteen, kun keskellä kaupunkia sijaitsevan koulun pihalle juoksi outo tumma eläin, joka ei ollut kissa, koira eikä oravakaan.

oppilaan kuvaamalla seitsemän sekunnin pituisella kännykkävideolla näkyy kuinka vajaa puolimetrinen musta villieläin viilettää koulun pihan poikki ja katoaa viereisen maantiesillan alle silminnäkijän ihmetellessä erikoista kulkijaa.

– Mikä vittu sää oot? Mitä helvetti? Me pois, kommentoi yksi tytöistä videolla. Ja menihän se.

MYÖHEMMIN kävi ilmi, että kyseessä oli saukko, joka oli aiemmin päivällä kulkenut Loviisanlahden rannan suunnasta kohti kaupungin keskustaa, ja tuli koululle etelästä Loviisan Puun suunnasta ja eteni suojatietä pitkin Puutarhakeskuksen suuntaan maantiesillan alle.

Kännykkävideo saukon visiitistä

Kuvaus: Janette Fellman

Faktaa

Saukko eli euraasiansaukko

(Lutra lutra) on vesielämään sopeutunut näätäeläin Turkin takia saukko oli aikaisemmin haluttu riistaeläin, joten sen kanta pieneni voimakkaasti monilla alueilla metsästyksen vuoksi.

Suomessakin saukko on käynyt pari kertaa sukupuuton partaalla. Laji rauhoitettiin vuonna 1974, ja kanta on sittemmin elpynyt. Vuoden 2015 uhanalaisuustarkastelussa sen luokitus muutettiin silmälläpidettävästä elinvoimaiseksi.

Saukon ruumis on noin 50–100 senttimetriä pitkä ja sen hännän pituus on noin 28–55 senttiä. Täysikasvuinen saukko painaa 5–10 kiloa. Minkki on samanmuotoinen mutta selvästi pienempi – minkki painaa vain 0,4–2 kiloa.

Saukon ruumiinrakenne on pitkänomainen ja virtaviivainen. Jalat ovat lyhyet ja häntä kapenee tasaisesti paksusta tyvestä alkaen. Turkki on tuuhea ja vettä hylkivä. Sopeutuminen vesielämään näkyy varpaiden välissä kasvavina räpylöinä ja siinä, että saukko kykenee sukeltaessaan sulkemaan hengitystiet ja korvansa. Saukko merkitsee reviirinsä hajumerkinnällä ja ulostaa näkyville paikoille.[

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut