Porvooseen myös Modernan rokotetta, alle 30-vuotiaille miehille silti Pfizeria

Myös Porvooseen on tulossa Modernan Spikevax-rokotetta tulevina viikkoina, kun rokotteen käyttöä lisätään koko Uudellamaalla.

Porvoossa käytössä on ollut pääosin BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokote, mutta myös Modernan rokotetta oli käytössä rokotusten alussa.

– Alle 30-vuotiaille miehille, joille Modernaa ei suositella, käytetään Pfizeria, mutta tässä vaiheessa muille ensisijaisesti Modernaa, Porvoon kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo.

Modernan rokotetta voidaan antaa 12 vuotta täyttäneille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille.

Koronavirusrokotteiden saatavuus on hyvä.

Blombergin mukaan Modernaa on käytetty tähän saakka lähinnä reunakunnissa Pfizerin rokotetta helpomman säilytyksen vuoksi. Askolassa, Lapinjärvellä ja Loviisassa on rokotettu pääsääntöisesti Modernalla.

Blombergin mukaan rokotteita on tähänkin saakka saatu Porvooseen riittävästi. Rokotteita on tilattu varattujen aikojen perusteella, eikä niistä ole ollut pulaa.

– Teho rokotteissa on ihan yhtä hyvä. Muistaakseni jonain viikkona Suomeen ei toimiteta Pfizeria. Samalla saadaan käytettyä Modernaa, jota on varastoissa.

Husin tiedotteen mukaan Modernan käytöllä varmistetaan, että Pfizerin rokotetta on riittävästi alle 30-vuotiaiden miesten rokottamiseen.

Pfizerin ja Modernan rokotteiden ristiinkäyttö on ollut maailmalta saatujen kokemusten mukaan turvallista ja suoja on muodostunut vähintään yhtä hyväksi tai jopa paremmaksi kuin yhtä rokotevalmistetta saaneilla.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut