Porvoo päivitti sivistystoimen koronaohjeet, lasten ja koululaisten omaehtoinen karanteeni on seitsemän vuorokautta – "Yhtään oireisena ei edelleenkään voi tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen"

Porvoon kaupungin sivistystoimen koronaohjeistusta on päivitetty maanantaina.

Muutokset astuvat voimaan välittömästi. Ne korvaavat koteihin viime viikolla lähetetyt ohjeet, kaupunki tiedottaa.

Edelleen on tärkeää, että jos lapselle tulee flunssaoireita tai vatsaoireita, hän jää kotiin. Hänelle tehdään kotona halutessa koronakotitesti heti ja seuraavana päivänä.

– Jos testit ovat negatiiviset, lapsi voi palata varhaiskasvatukseen tai oppilaitokseen, kun on oireeton. Jos oireet kestävät yli kolme päivää, lapsi voi palata ryhmäänsä tai luokkaansa kahden oireettoman päivän jälkeen, tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund kertoo tiedotteessa.

Suurin muutos ohjeissa koskee omaehtoisen karanteenin pituutta. Se on jatkossa seitsemän vuorokautta.

– Samoin muuttunut on se, että jos on altistunut muualla kuin perhepiirissä, lapsi voi oireettomana mennä kouluun ja varhaiskasvatukseen, Westerlund toteaa.

Sivistystoimi ei enää tiedota yksittäisistä tartunnoista ja altistumisista.

– Jatkossa tartunnan saaneen lapsen ryhmälle tai luokalle voidaan tiedottaa altistumisesta sairastuneen lapsen huoltajan suostumuksella, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.

– Tartuntoja todetaan Porvoossa edelleen päivittäin erittäin paljon, joten jokaisen omaehtoinen toiminta on erittäin tärkeää. Yhtään oireisena ei edelleenkään voi tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen, Gustafsson painottaa.

Päivitetyt ohjeet on tiedotettu koteihin Wilman ja Daisyn kautta maanantaina 17. tammikuuta.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut