Porvoon kulttuuriohjelma on valmis – keskiössä kulttuurinen vetovoima

Porvoon sivistyslautakunta käsittelee kokouksessaan torstaina 20. tammikuuta kaupungin kulttuuriohjelmaa, mikä valmistui viime vuoden loppupuolella.

Sivistysjohtaja Sari Gustafsson esittää, että lautakunta hyväksyy ohjelman osaltaan ja esittää ohjelman edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

– Kulttuuriohjelma osoittaa aikaisemmin valmistuneen liikuntaohjelman kanssa selkeän suunnan kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden kehittämistyölle Porvoossa, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anders Lindholm-Ahlefelt toteaa kaupungin tiedotteessa.

Ohjelman keskiössä ovat porvoolaiset itse, taiteen ja kulttuurin tilat ja tuki, toiminnan uudistuminen ja Porvoon kulttuurinen vetovoima. Ohjelma kannustaa vahvasti vuorovaikutuksen ja osallisuuden lisäämiseen kaikessa kaupungin kulttuuri- ja taidetoiminnassa ja haastaa lisäksi uusiin rohkeisiin kokeiluihin ja toimintatapoihin muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kulttuuriohjelman pääteemojen mukaan kaupunkiyhteisö näkyy ja kuuluu kaikkialla ja taiteen sekä kulttuurin tekemiseen ja kokemiseen on oltava tiloja ja tukea. Porvoon halutaan olla rohkea edelläkävijä, kaupunki, johon on syy palata uudelleen.

– Kulttuuriohjelman neljä pääteemaa nousevat painopisteiksi tulevassa kehittämistyössä, kertoo kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman.

Kulttuuriohjelmaa varten koottiin kattava aineisto Porvoon kulttuurin nykytilasta ja kehittämistarpeista. Kuulemiset, kyselyt ja työpajat toteutettiin verkossa koronaepidemian takia. Ohjelmatyöhön osallistui yhteensä noin 550 henkilöä. Lisäksi työssä hyödynnettiin lisäksi kyselyjä porvoolaisten koululaisten harrastus- ja vapaa-ajan toiveista sekä porvoolaisten kylien kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut