Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tautitapaukset yhä voimakkaassa kasvussa Porvoossa – todellinen tartuntamäärä virallisia lukuja korkeampi

Koronatartunnat lisääntyvät edelleen vauhdilla Porvoossa.

Viikon sisällä, eli viikolla 2, uusia tartuntoja todettiin yhteensä 856, kun edellisviikolla, eli viikolla 1, uusia tartuntoja kirjattiin 684.

Ilmaantuvuusluku on Porvoossa nyt 3 048, kun se viikko sitten oli 2 327.

Virallisista koronatesteistä positiivisia oli viime viikolla 37,5 prosenttia, kun edellisviikolla positiivisten tulosten osuus oli 33,2 prosenttia.

Kaupungin tartuntatautilääkärin Jeff Westerlundin mukaan tartuntojen todellinen lukumäärä saattaa olla huomattavasti isompi.

– Ilmaantuvuus on laskettu virallisten testien perusteella. Varmaan tartuntoja olisi enemmän, jos mukaan laskettaisiin kaikki positiiviset kotitestit.

Palvelutaloissa koronatartunta todettiin viime viikolla Porvoossa 11 asukkaalla ja 18 henkilöstöön kuuluvalla.

Sipoossa koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä hieman korkeampi kuin Porvoossa, eli 3 202. Koko itäisen täisen Uudenmaan ilmaantuvuusluku on nyt 2 745.

Porvoon kaupungin sivistystoimen koronaohjeistusta päivitettiin maanantaina.

Muutokset astuvat voimaan välittömästi. Ne korvaavat koteihin viime viikolla lähetetyt ohjeet, kaupunki tiedotti.

Edelleen on tärkeää, että jos lapselle tulee flunssaoireita tai vatsaoireita, hän jää kotiin. Hänelle tehdään kotona halutessa koronakotitesti heti ja seuraavana päivänä.

– Jos testit ovat negatiiviset, lapsi voi palata varhaiskasvatukseen tai oppilaitokseen, kun on oireeton. Jos oireet kestävät yli kolme päivää, lapsi voi palata ryhmäänsä tai luokkaansa kahden oireettoman päivän jälkeen, tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund kertoo tiedotteessa.

Suurin muutos ohjeissa koskee omaehtoisen karanteenin pituutta. Se on jatkossa seitsemän vuorokautta.

– Samoin muuttunut on se, että jos on altistunut muualla kuin perhepiirissä, lapsi voi oireettomana mennä kouluun ja varhaiskasvatukseen, Westerlund toteaa.

Kaupungin sivistystoimi ei enää tiedota yksittäisistä tartunnoista ja altistumisista.

– Jatkossa tartunnan saaneen lapsen ryhmälle tai luokalle voidaan tiedottaa altistumisesta sairastuneen lapsen huoltajan suostumuksella, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.

Tartuntojen määrä nousee kaupungissa edelleen voimakkaasti. Vuoden toisella viikolla kirjattiin noin 200 tartuntaa enemmän kuin vuoden ensimmäisellä viikolla. Siksi myös sivistystoimi painottaa omaehtoisen tartuntojen ehkäisyn merkitystä.

– Tartuntoja todetaan Porvoossa edelleen päivittäin erittäin paljon, joten jokaisen omaehtoinen toiminta on erittäin tärkeää. Yhtään oireisena ei edelleenkään voi tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen, Gustafsson painottaa.

Ohjeet on tiedotettu koteihin Wilman ja Daisyn kautta.