Koronarokotukset siirtyvät takaisin Näsiin – helmikuulle varattu rokotusaika saattaa muuttua

Koronarokotukset siirtyvät helmikuussa takaisin Näsin terveysasemalle. Viimeinen koronarokotuspäivä Kokonhallilla on torstai 3. helmikuuta.

Ensimmäinen rokotuspäivä Näsissä on keskiviikko 9. helmikuuta. Rokotukseen tulee pieni tauko, jotta välineet saadaan siirrettyä taas Näsiin.

– Ajanvarausaikoja on tarjolla hyvin torstaihin, 3. helmikuuta saakka, joka on viimeinen Kokonhallin rokotuspäivä, palvelupäällikkö Heli Sjöblom sanoo.

Näsin terveysasemalla rokotukset järjestetään kahtena iltana viikossa kello 16–20 sekä lauantaisin 8–16.

– Ajanvarauksia joudutaan jonkin verran siirtämään, koska rokotuksia on Näsissä vain iltaisin. Asiakkaat saavat uuden ajan tekstiviestitse. Aikaa voi tarvittaessa siirtää sähköisessä ajanvarauksessa tai soittamalla rokotelinjalle, Heli Sjöblom sanoo.

Ajan siirrot tehdään ensi viikolla. Jos nyt varaa aikaa helmikuulle, rokotuspaikkana näkyy Kokonhalli. Kuitenkin vuorokautta ennen asiakkaalle lähetettävässä muistutuksessa paikkatieto näkyy oikein.

– Tämä voi aiheuttaa pientä sekaannusta, kuten viimeksi, kun rokotuspaikka siirtyi Kokonhalliin.

Rokotuksia on annettu Kokonhallilla joulun välipäivistä lähtien. Alkuvuodesta volyymit ovat olleet noin 1 200 rokotusta päivässä.

– Nyttemmin rokotemäärät laskevat merkittävästi tammikuun lopussa. Helmikuussa rokotusmäärät ovat niin vähäisiä, että katsoimme, että Kokonhallilla on tarpeeseemme nähden ylimitoitetut tilat ja mahdumme jo hyvin takaisin Näsin terveysasemalle, Heli Sjöblom kertoo.

Kahden viikon ajan rokotteen voi hakea Kokonhallilta hyvin ilman ajanvarausta. Walk-in päivät ja kellonajat löytyvät jutun lopusta.

Yli 12-vuotiaista porvoolaisista 1. rokotteen oli saanut 89,5 prosenttia, toisen 86,6 ja kolmannen 52 prosenttia, selviää THL:n tilastoista.

– Porvoolaiset ovat hienosti hakeneet kolmatta rokotetta, ja ensimmäisiä ja toisiakin on haettu. Rokotussuojastaan kannattaa nyt pitää huolta, vapaita rokotusaikoja on runsaasti, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo tiedotteessa.

Walk-in Kokonhallissa

la 22.1. 8.15–15.30

ma 24.1.- to 27.1. 8.15–17.00

ma 31.1. 8.15–17.00

ke 2.2. 8.15–17.00

to 3.2. 8.15–17.00

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut