"Kaunis kaupunkimme on mahtava alusta" – Porvoon kolmas valofestivaali kutsuu kävijöitä kolmena iltana

Valofestivaali Porvoon valot järjestetään kolmatta kertaa 11.–13. helmikuuta kello 18–21.

Kaupungin tiedotteen mukaan yhdeksän upeaa teosta kietoutuvat temaattisesti maan ja taivaan väliin.

– Porvoon valot -festivaali järjestetään jälleen koronarajoitusten vallitessa ja se asettaa festivaalille omat haasteensa. Uskomme kuitenkin, että festivaalia odotetaan ja siihen osallistutaan hyvillä mielin. Kaunis kaupunkimme on mahtava alusta valoteoksille ja kohteita on kiva kiertää vaikka koko perheen voimin, tapahtumasuunnittelija Katarina Broas Porvoon kaupungilta kertoo tiedotteessa.

Kaikki teokset ovat ulkotiloissa. Osallistujia muistutetaan säilyttämään turvavälit sekä osallistumaan vain terveenä. Kyseessä ei ole varsinainen yleisötilaisuus, vaan hajallaan oleviin kohteisiin voi tutustua omatoimisesti.

Porvoon Tuomiokirkon teoksen toteutuksesta vastaa tänä vuonna mediataiteilija Artturi Elovirran luotsaama Jokojo Oy. Teos vie katsojan avaruusmaisiin tunnelmiin Kai Tuomisen sävellyksen siivittämänä.

Vanhassa Porvoossa nähdään Tales from Frontiers, joka on paikallisten taiteilijoiden toteuttama teos. Vuonna 2016 valmistunut Tales from Frontiers kutsuu katsojat luomaan omia tulkintojaan. Teoksen tekijöinä on Jarmo Vellonen, Marikki Hakola, Jone Takamäki ja hiljattain edesmennyt porvoolainen Epa Tamminen. Teos pyörii Raatihuoneentorilla tauotta.

Runo Hotel Porvoon äärellä nostetaan esiin porvoolaista urheiluperinnettä. 1920-luvulla porvoolaiset intoutuivat urheilemaan ja uusia yhdistyksiä perustettiin ahkerasti. Teoksen toteutuksesta vastaa Jokojo Oy, mutta arkistomateriaalit on tuotettu yhdessä Porvoon museon kanssa.

OP Itä-Uusimaa täyttää tänä vuonna 110 vuotta ja OP-ryhmä 120 vuotta. Juhlan kunniaksi Rauhankadun päärakennus valaistaan näyttävästi. Toteutuksesta vastaa AV-Capital.

Runebergin puistikossa raikuu mystinen sirkusmusiikki ja puistikossa voit kohdata mitä kummallisimpia tanssijoita tuonelasta. Teos toteutetaan yhteistyössä Taidetehtaan tanssikoulun kanssa.

Kävelysillan valoteos puetaan viikonlopun kunniaksi uudella ohjelmoinnilla, jossa näkyy teema magneettinen siirtymä. Ohjelmoinnista vastaa Samuel Mäki-Kerttula.

Taidetehtaalla nähdään taiteilijaduo Broas & Nybergin audiovisuaalinen valoveistos Ljuslunga II, joka ottaa lähtökohdakseen fotosynteesin.

Wileniuksen telakan läheisyydessä katse nousee ilmaan, kun Mikko Kiviharjun teos hämmästyttää kolmiulotteisuudellaan.

Kokonniemen laskettelukeskus on tämän vuoden festivaalin toiminnallinen kohde. Alueella on Sun Effectsin toteuttama valoteos, joka näkyy kauas ja hauska koko perheen valolabyrintti koronaturvallisesti.

Katso Porvoon sivuilta lisätietoja ja tapahtuma-alueen kartta.

Lue lisää: Kaupungin valot houkuttelivat viikonloppuna, some täyttyi kuvista ja kävelysillan tekstiviestiteos oli menestys kosintoja myöten

Lue lisää: Porvoon valot -festivaali oli jättimenestys – "Olisi vaikea kuvitella, etteikö tapahtumaa järjestettäisi myös ensi vuonna"

Porvoon valojen koronamuistilista

Kehotamme kaikki vierailijoita välttämään tungosta ja pitämään etäisyyttä.

Suosittelemme liikkumista perhekunnittain.

Jos sinulla on lieviäkin flunssan oireita, pysythän kotona.

Maskin käyttö on suositeltavaa.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut