Näköislehdessä tänään | Kun soittaminen ei enää onnistunut, Heikki Nevalainen löysi uuden työnkuvan oopperan lavasteista

Kotimaa: Historian ensimmäiset aluevaalit on käyty. Mikä merkitys tuloksella on?

Kotimaa: Ruoan verkkokaupan kilpailu kiristyy pian, kun norjalainen Oda aloittaa toimitukset pääkaupunkiseudulla. Ruotsalainen Kavall aloitti jo Helsingissä.

Luonto: Mennyt vuosi luontokuvaaja Jussi Murtosaaren kuva-arkistoa 16 lajilla, mikä on noin 20 prosenttia Suomen lajistosta. Hän kuvasi erityisesti susia, joista kertyi 6 648 kuvaa.

Retoriikka: Venäjän johto hakee kansan hyväksyntää sotatoimillaan nyt hyvin perinteisin keinoin, näkevät tutkijat. Jo keskiajan taistelukuvauksissa muukalaisvihollista vastustaa oma sankari.

– Tutkin pääasiassa painettuja lähteitä. Kansantajuisilla julkaisuilla pyrittiin kääntämään ihmiset vaikkapa sodan rahoittamisen puolelle. Samaa retoriikkaa käytetään nykyään: Venäjä ei hyökkää, se vain puolustaa, sanoo historioitsija Kati Parppei.

Työelämä: Heikki Nevalainen soitti ennen työkseen käyrätorvea, mutta sitten ylirasitus vei häneltä työkunnon. Hän löysi kuitenkin uuden tavan työskennellä oopperassa: hänestä tuli puuseppä, joka rakentaa lavasteita.

Kulttuuri: April Jazz soi ensi keväänä ennätyspitkänä. Espooseen saapuvat Fado-tähti Mariza ja moninkertainen Grammy-voittaja Gonzalo Rubalcaba.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut