Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoolaislähtöisen Anu Patrakan uudessa dekkarissa raotetaan katolisten pappien salaperäistä maailmaa

Porvoolaislähtöinen Anu Patrakka on julkaissut jälleen uuden dekkarin. Katumuksen kallio -dekkarissa suomalaiset turistit löytävät ruumiin joesta Portugalissa ja Patrakan aikaisemmista dekkareista tuttu rikosetsivä Rui Santos ryhtyy tutkimaan tapausta.

Patrakan uuden dekkarin tapahtumat sijoittuvat portugalilaiseen satamakaupunki Portoon ja kaupungin lähialueelle. Karismaattinen pappi Nicolau on joko hypännyt jokeen tai hänet on murhattu. Dekkarisarjan kuudes osa raottaa katolisten pappien salaperäistä maailmaa ja punoo taitavasti yhteen modernin portugalilaisen yhteiskunnan ja ikivanhat perinteet.

Katumuksen Kallio vie syvälle ihmismielen saloihin ja yhteisön jäsenten välisiin oikullisiin suhteisiin. Se kuljettaa lukijaa unelmien ja pettymysten, katumuksen ja sovituksen poluilla, joilla Rui Santosin on opittava itsekin omalla tahollaan suunnistamaan.

Porvoosta kotoisin oleva Patrakka on kymmenen Portugalissa viettämänsä vuoden aikana päässyt perehtymään niin portugalilaiseen yhteiskuntaan kuin mentaliteettiin. Hän tarkkailee näkemäänsä ulkopuolisen silmin ja pystyy poimimaan lukijan iloksi pieniä ja erikoisiakin yksityiskohtia. Tätä nykyä hän asuu maatilalla lähellä Portoa.

Patrakan aiemmat Rui Santos dekkarit ovat Huomenna sinä kuolet (Myllylahti 2017), Kuolet vain kahdesti (Myllylahti 2018), Syyllisyyden ranta (Into 2019), Totuuden portaat (Into 2020) ja Häpeän aukio (Into 2021).