Korkea-ahon romaani on noussut kärkikolmikkoon – Varjo-Runeberg -äänestysaikaa on jäljellä noin viikko

Kirjallisuuden Runeberg-palkinnon lukijaäänestyksen eli Varjo-Runebergin ratkaisuhetket lähestyvät. Äänestysaika päättyy 31. tammikuuta eli viikon kuluttua.

Suosikkiaan voi äänestää osoitteessa uusimaa.fi/varjoruneberg.

Ykköspaikkaa pitää yhä hallussaan Anneli Kannon historiallinen romaani Rottien pyhimys. Se sijoittuu 1500-luvun alkuun ja kertoo Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalareista.

Toiseksi eniten ääniä on kerännyt Emma Puikkosen romaani Musta peili ja kolmanneksi on noussut Kaj Korkea-ahon romaani Röda rummet / Punainen huone.

Runeberg-palkinto myönnetään 5. helmikuuta 36. kerran. Kymmenen ehdokkaan joukosta valinnan tekee kolmihenkinen ammattilaisraati, johon kuuluvat kirjailija Marja-Leena Tiainen, kriitikko Merja Leppälahti ja kirjallisuudentutkija Hanna Lahdenperä.

Myös lukijoiden suosikki julkistetaan Runebergin päivänä. Varjo-Runeberg -äänestys järjestetään tänä vuonna jo 17. kerran.

Viime vuonna eniten yleisöääniä keräsi Tommi Kinnusen romaani Ei kertonut katuvansa.

Varjo-Runeberg -äänestyksen historian aikana raadin ja yleisön suosikki on ollut sama viisi kertaa. Nämä ”tuplavoittajat” ovat Sofi Oksanen: Puhdistus (2009), Kari Hotakainen: Ihmisen osa (2010), Katja Kettu: Kätilö (2012), Hannu Raittila: Terminaali (2014) ja Joni Skiftesvik: Valkoinen Toyota vei vaimoni (2015).

Porvoon kirjasto huomioi yleisön suosikin Porvoo-aiheisella palkinnolla. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja, jotka lahjoittavat sanomalehti Uusimaa ja Suomalainen kirjakauppa.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands svenska författareföreningin kirjallisuuspalkinto. Palkinto on perustettu vuonna 1986.

Äänestä omaa suosikkiasi tästä.

Tieto

Runeberg-kirjallisuus-palkintoehdokkaat 2022

Niillas Holmberg: Halla Helle (Gummerus)

Anneli Kanto: Rottien pyhimys (Gummerus)

Kaj Korkea-aho: Röda rummet / Punainen huone (Förlaget / Otava) suom. Laura Beck

Susinukke Kosola: Turkoosi vyöhyke (Sammakko)

Martina Moliis-Mellberg: Falk (Schildts & Söderströms)

Emma Puikkonen: Musta peili (WSOY)

Kaija Rantakari: Salit (Poesia)

Matias Riikonen: Matara (Teos)

Quynh Tran: Skugga och svalka / Varjo ja viileys (Förlaget / Teos) suom. Outi Menna

Suvi Valli: Hallittua kaatumista ja muita ruumiin kielen asentoja (Poesia)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut