Positiivisten testitulosten määrä laski Porvoossa, johtopäätöksiä on vielä vaikea vetää

Porvoossa todettiin kuluvalla viikolla sunnuntai-iltaan mennessä yhteensä 628 koronavirustartuntaa. Määrä on huomattavasti pienempi kuin edellisviikolla, jolloin tautitapauksia kirjattiin 856.

– Lukumäärä ei kuitenkaan enää kerro tilanteesta luotettavasti, sillä moni sairastuneista tekee kotitestin, eikä meillä ole enää tarkkaa tietoa sairastuneiden määrästä. Sanoisin kuitenkin, että tilanne on melko samanlainen kuin edellisviikolla, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

– Sotepuolella viikonloppu on sujunut vähän rauhallisemmin. Vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa, mitä se kertoo tilanteesta, hän jatkaa.

Rokotukset etenevät edelleen hyvin. Tähän mennessä 86,8 prosenttia porvoolaisista on saanut toisen koronarokotteen ja kolmannen annoksen on saanut 55,1 prosenttia kaupunkilaisista. Heikoin rokotustilanne on 25–29-vuotiailla, joista vain 79 prosenttia on saanut vasta ensimmäisen rokotusannoksen.

– Myös heidän osalta rokotusaktiivisuus on kuitenkin nyt hiukan kasvanut, mikä on hienoa. Kannustan heitä yhä hakemaan rokotuksen, Silvennoinen sanoo.

Walk in -rokotukset jatkuvat Kokonhallilla myös tällä viikolla maanantaista torstaihin kello 8.15–17. Walk in -rokotus on tarkoitettu yli 12-vuotiaille ja siellä saa 1.–3. rokoteannoksen, mutta 12–17-vuotiaista ainoastaan vaikeasti immuunipuutteiset saavat tällä hetkellä 3. annoksen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut