Kesätyötä etsivän kannattaa olla nyt tarkkana: osa kesätyöpaikoista on vasta tulossa tarjolle, mutta joidenkin hakuaika päättyy jo pian – Porvoon kaupunki tarjoaa nuorille 150 kesätyöpestiä

Monet nuorille tarjottavat kesätyöpaikat ovat jo haussa, joten hereillä kannattaa olla ajoissa, jos mielii löytää kesätöitä.

Esimerkiksi Lidlin kesätyöhaku Porvoossa ja Sipoossa päättyy jo 31. tammikuuta. Porvoon Puuilon kesätyöpaikkoja on haettava 6. helmikuuta mennessä ja Tokmannin kesätyöhaku päättyy 16. helmikuuta.

Toki monet paikat vasta avaavat hakujaan. K-ryhmän kesätyöhaku on jo käynnissä, mutta esimerkiksi monet K-ruokakauppojen kesätyöpaikoista tulee hakuun helmikuun alussa.

Varuboden Osla palkkaa tänä vuonna koko toimialueellaan noin 500 henkilöä kesätöihin. Näistä Porvoon alueelle otetaan noin sata.

– Kesätöihin tullakseen ei tarvitse olla nuori. Olemme aiemminkin palkanneet myös selkeästi aikuisempia henkilöitä erilaisissa elämäntilanteissa kesätyötehtäviin. Lisäksi teemme tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteistyötä Ammattiopisto Liven kanssa ja tulemme palkkaamaan pienen määrän erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä, kertoo VBO:n henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen.

Kesätyöntekijöiden haku jatkuu 28. helmikuuta asti, mutta lisäksi VBO:lla on tarjolla Tutustu & tienaa -jaksoja 14–17-vuotiaille nuorille, sekä 2–4 viikon mittaisia kesätyöjaksoja ammattioppilaitoksessa opiskeleville tai nuorille, joilla on jo takanaan Tutustu & tienaa -jakso. Näiden hakuaika jatkuu maaliskuun loppuun asti.

Hakemuksia tulee yleensä tulvimalla.

Kesätöitä on tarjolla marketeissa, ravintoloissa, liikennemyymälöissä sekä Sokoksella ja S-Gardenissa.

– Korona on siirtänyt tarvettamme vahvemmin market-yksiköihin, mutta olemme Korona-aikana pystyneet palkkaamaan enemmän kesätyöntekijöitä kuin ennen Koronaa. Osittain tämä liittyy päivittäistavarakaupan kasvuun, mutta myös siihen, että haluamme osaltamme olla helpottamassa nuorten tilannetta, kun moni yritys on joutunut vähentämään kesätyöpaikkojaan. Tämän vuoksi olemmekin lisänneet erityisesti palkallisia kesäharjoittelu- ja lyhyempiä työjaksoja, Pajunen kertoo.

Porvoon kaupungin kesätyöpaikat tulevat hakuun 9. helmikuuta ja haku päättyy 9. maaliskuuta kello 14.

– Työpaikat on tarkoitettu 15–23-vuotiaille nuorille, jotka eivät ole koskaan aiemmin olleet Porvoon kaupungilla töissä, kertoo kaupungin toimistosihteeri-suunnittelija Eeva Pulkkinen.

Kesätyöntekijöitä haetaan esimerkiksi puistotyöhön, kuntatekniikan kunnossapitotyöhön, lasten ja vanhusten hoitotehtäviin, toimistotyöhön sekä vapaa-aika-alan tehtäviin.

– Eniten hakemuksia tulee aina päiväkoteihin sekä liikuntapaikkojen ja viheralueiden hoitotöihin, Pulkkinen kertoo.

Kaupungin kesätyöpestit kestävät kolmesta neljään viikkoa, työaika on yhteensä 120 tuntia. Paikkoja on tarjolla noin 150.

– Hakemuksia tulee yleensä tulvimalla. Viime vuonna saimme 546 hakemusta ja 147 palkattiin, Pulkkinen kertoo.

Kaupunki tukee nuoria kesätöihin palkkaavia yrityksiä 250 euron arvoisella kesätyösetelillä. Seteli on tarkoitettu vuosina 2004–2006 syntyneiden nuorten palkkaamiseen ja niitä on jaossa tänä vuonna 150 kappaletta. Kesätyöseteleiden varausmahdollisuus aukeaa 9. helmikuuta.

Seurakuntayhtymä ottaa perinteiseen tapaan kesätyöntekijöitä Näsinmäen hautausmaalle.

– Haku alkaa helmikuun alussa. Yritämme saada linkin auki 31. tammikuuta, lupaa hautausmaan työnjohtaja Taina Äikäs.

Hautausmaalle palkataan 17-vuotta täyttäneitä nuoria. Paikkoja on 12–15.

– Nuorten kesätyö kestää yleensä kuukauden tai kaksi. He hoitavat hautausmaata ja hautoja, kastelevat kukkia, istuttava, kitkevät, leikkaavat nurmea ja tekevät pieniä kunnostuksia. Töitä tehdään joka säällä, joten parhaiten työ sopii tietysti sellaiselle, joka viihtyy ulkona, Äikäs kertoo.

Lisäksi hautausmaalle otetaan 18 kausityöntekijää.

Jäteyhtiö Rosk’n Roll rekrytoi kymmeniä kesätyöntekijöitä. Jäteyhtiön eri toimipisteisiin Itä- ja Länsi-Uudellemaalle haetaan yhteensä lähes 30 kesätyöntekijää. Hakuaika on juuri alkanut ja se jatkuu helmikuun 20. päivään asti.

Myös naapurikunnat palkkaavat kesätyöntekijöitä. Esimerkiksi haku Sipoon kunnan kesätöihin avautuu maanantaina 31. tammikuuta ja kesätöitä voi hakea 28. helmikuuta saakka Kuntarekryn kautta. Sipoon kunta ottaa kesätyöntekijöitä muun muassa puisto- ja siivoustöihin sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden töihin.

Duunitehdas

Itä-Uudenmaan suurin rekrytointitapahtuma Duunitehdas järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti TE-toimiston Tavata-alustalla 15. helmikuuta kello 13–16.

Tapahtuman tavoitteena on yhdistää työpaikat ja tekijät sekä tarjota tietoa ja vinkkejä työnhakuun.

www.duunitehdas.fi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut