Porvoossa kuvattu Kylmä syli sai huikean vastaanoton – Mikko Leppilammen tähdittämä sarja on rikkonut katsojaennätyksiä, pian porvoolaismaisemia nähdään myös ulkomailla

Viime talvena Porvoossa kuvattu kahdeksanosainen Hautalehto: Kylmä syli -rikossarja on rikkonut ennätyksiä nousemalla C More -suoratoistopalvelun kaikkien aikojen katsotuimmaksi alkuperäissarjaksi.

Talvinen Porvoo saa sarjassa huomattavan paljon näkyvyyttä. Mikko Leppilammen näyttelemä rikoskomisario Antti Hautalehto asuu vanhassa kaupungissa ja juoksee villasukissaan työpaikalleen halki kaupungin. Porvoon poliisiasemalle sijoittuvat kohtaukset on tosin kuvattu Espoossa, mutta tapahtumat sijoittuvat Porvooseen.

Sarjassa selvitellään nuorten miesten hukkumistapauksia. Pian kaikki tosiasiat alkavat viitata siihen, että asialla on keinoja kaihtamaton murhaaja, joka kiskoo ihmisiä Porvoonjoen kylmään syliin.

KERAVALAISEN Christian Rönnbackan dekkareihin perustuva, joulukuussa käynnistynyt uutuussarja avasi heti ennätysluvuin, ja kasvu on jatkunut joka viikko läpi kauden. Startin jälkeen Hautalehto: Kylmä syli on yli kaksinkertaistanut viikoittaisen katsojamääränsä ja pysytellyt C Moren suosituimpana viihdesisältönä jo viisi viikkoa putkeen.

Viime viikolla huipentuneen kauden kaikki jaksot ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelussa.

– Halusimme tuoda C Moreen dekkarisarjoja, joille on ollut selkeä tilaus katsojilta tulleen palautteen sekä katseludatan perusteella. Sarjan taustalla on Rönnbackan menestyksekkäät Hautalehto-kirjat, joiden perusteella tiesimme, että Antti Hautalehdossa on potentiaalia myös tv-sarjan hahmoksi, kertoo C Moren sisällöistä vastaava draamapäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä.

Porvoo on kuin täydellinen, ideaali ulkostudio.

Mikko Leppilampi

– Sarja on erittäin laadukkaasti tehty, ja palautteen perusteella juuri tuotannon laadukkuus on tehnyt vaikutuksen katsojiin. On hienoa, että suomalaiset ovat ottaneet Hautalehdon omakseen, Hartikainen iloitsee.

Suomalaiset draamasarjat kiinnostavat kotimaan lisäksi kansainvälisesti. Yhä useampi suomalainen C More -alkuperäissarja julkaistaan myös Baltiassa ja Pohjoismaissa. Myös Porvoon maisemat päätyvät Kylmän sylin mukana Liettuaan, jossa rikossarja julkaistaan helmikuussa. Sieltä sarjan kansainvälinen matka jatkuu Viroon ja Latviaan.

– Teimme Hautalehto: Kylmä syli -sarjaa elokuvamaiseen tyyliin ja pieteetillä ohjaaja Petri Kotwican johdolla. Meille oli alusta lähtien tärkeää tavoitella kotimaan lisäksi kansainvälisiä markkinoita, kertoo C Morelle sarjan tuottanut Rimbo Salomaa Solar Filmsiltä.

Myös sarjan pääosan näyttelijä Mikko Leppilampi uskoo kansainväliseen menestykseen

– Uskon tähän vahvasti. Sarja on kansainvälisen tason laatua sekä kuvallisesti että sisällöllisesti. Ja siitä se ei ainakaan jää kiinni, ettei ole makeempaa miljöötä tehdä tällaista! Se näyttää upealta. Minua kiehtoo – ja uskon että monia muitakin – se, että ollaan tosi tutustuttavan kokoisessa miljöössä ja ympäristössä, missä kaikki kujat, kadut, nurkat, kuppilat ja ihmiset tulevat tutuiksi ja asiat voivat sitä kautta vielä syventyä, Leppilampi pohtii. (UM 27.11.2021)

Sarjan aidot ja samastuttavat henkilöhahmot sekä koukuttavat juonenkäänteet puhuttelevat laajasti draaman ystäviä. Leppilampi pitää tärkeänä, että myös kuvausympäristö on aito.

– Christian Rönnbackan kirjat sijoittuvat Porvooseen, joten oli ihan ehdottoman tärkeää, että pääsimme kuvaamaan autenttisissa paikoissa. Porvoo on kuin täydellinen, ideaali ulkostudio. Löytyy makeita pintoja, nurkkia ja kulmia, on joenvartta ja metsää, kaikki löytyy, Leppilampi totesi Uusimaan marraskuisessa haastattelussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut