Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoolaiset Kaisa ja Christoffer Leka saivat Vuoden Graafikko -palkinnon – keväällä järjestetään palkintonäyttely Designmuseon Galleriassa

Porvoolaiset Kaisa ja Christoffer Leka ovat saaneet Vuoden Graafikko -palkinnon. Palkinnon myöntänyt Vuoden Graafikko -työryhmä nostaa pariskunnan esille erityisesti työstään graafisen suunnittelun opettajina, mutta myös pitkäjänteisestä ja moneen otteeseen palkitusta omakustannetoiminnastaan.

Työryhmä perustelee valintaansa Lekojen kokonaisvaltaisella intohimolla alaa kohtaan, mikä näkyy niin pieteetillä viimeistellyissä painotuotteissa kuin opetustyössä, joka inspiroi uusia graafisen suunnittelun opiskelijoita erityisesti typografian ja painotuotteiden pariin.

– Lekojen pyyteetön paneutuminen näihin molempiin osa-alueisiin on hyvin erityislaatuista ja ihailtavaa. Lekat ovat työllään saavuttaneet tunnettuutta myös alan piirien ulkopuolella, työryhmä toteaa tiedotteessaan.

Kaisa ja Christoffer Leka ovat saaneet lukuisia palkintoja työstään. Viimeisimpänä heidän Russian Diaries palkittiin Hopeahuipulla vuonna 2020.

Opettamisen sekä omaehtoisten suunnittelu- ja kirjaprojektien lisäksi heidän intohimonaan on seikkailla pyöräillen ja meloen.

Lekat ovat pyöräilleet muun muassa Alaskasta Kaliforniaan ja Porvoosta Jäämerelle. Usein matkat ovat toimineet innoittajina omakustanteille, jotka luovat kokonaisen oman universuminsa. Julkaisuihin on saattanut liittyä esimerkiksi satoja pulloposteja, postikortteja ympäri maailmaa tai Vienan meren rannalla piirrettyjä ja kirjoitettuja päiväkirjoja.

Lekojen töitä on esillä Designmuseon Galleriassa 8. huhtikuuta avautuvassa Vuoden Graafikko 2022 -palkintonäyttelyssä. Näyttely jatkuu 29. toukokuuta asti.