Pyöräilijöille selkeä pääreitti Tolkkistentieltä Eklöfin puistoon – Porvoo saa valtiolta lähes 400 000 euroa

Näsin ja Peippolan suunnista Porvoon keskustaan tulevan pyöräliikenteen pääreitin kehittäminen välillä Tolkkistentie – August Eklöfin puisto käynnistyy asukaskyselyllä.

Kaupungin tiedotteen mukaan hankkeen suunnitelmassa keskeistä on kävelyn ja pyöräilyn erottelu toisistaan, liikenneturvallisuuden parantaminen sekä pyöräliikenteen pääreitin kehittäminen sujuvaksi, turvalliseksi ja houkuttelevaksi osaksi pyöräliikenteen pääverkkoa.

Pyöräliikenteen pääreittiä kehitetään yhteensä noin 800 metriä. Suunnitteilla on kaksi päällystettävää pyörätieosuutta (oheisessa kartassa sinisellä merkityt) sekä Maistraatinkadun ja Näse-Juttenkadun muuttaminen pyöräkaduiksi, joilla saa ajaa myös autolla, mutta pyöräilijöiden ehdoilla.

Mauno Eerikinpojan kadun ja Maistraatinkadun risteykseen on tulossa uusi liikennevalo-ohjattu risteys.

Kaupungin arvion mukaan pääosa muutostöistä on mahdollista toteuttaa jo kevään ja kesän 2022 aikana. Maistraatinkadun toteutusaikatauluun vaikuttavat samaan yhteyteen suunnitellut Porvoon veden vesihuollon saneeraustyöt.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt hankkeen suunnittelu- ja toteuttamiskustannuksiin valtionavustusta 370 735 euroa, joka edellyttää hankkeen valmistumista lokakuun 2022 loppuun mennessä.

Voit kertoa näkemyksesi Näsin ja Peippolan suunnan pyöräliikenteen pääreitin kehittämisen vaikutuksista osallistumalla asukaskyselyyn. Kysely on avoinna 14. helmikuuta asti. Pääset asukaskyselyyn tästä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut