Porvoon Jokikadulla alkaa vesijohtotyö, mikä haittaa liikennettä viikkoja – heti perään alkaa uusi urakka

Jokikadulla alkaa pian vesijohtoverkoston saneeraus. Mannerheiminkadun ja Aleksanterinkadun välisellä katuosuudella tehtävä työ kestää neljästä viiteen viikkoa.

– Liikenteelle tulee olemaan jonkin verran haittaa. Työt kaventavat katua ja väliaikaisia liikennejärjestelyjä joudutaan tekemään. Jos suinkin mahdollista, kannattaa valita toinen reitti, Porvoon veden työpäällikkö Peter Ekstam sanoo.

Työt oli tarkoitus aloittaa tällä viikolla, mutta viikonlopun lumisade viivästytti alkua.

– Nyt aloitus riippuu siitä, miten lumet saadaan ajettua kadulta pois. Saa nähdä, Ekstam sanoo.

Saneeraus tehdään sujuttamalla uusi vesijohto vanhan sisään. Kadulla tehdään kaivutöitä tonttiliitosten kohdille, sekä saneerattavan vesijohdon molemmissa päissä. Alueella sijaitsevien kiinteistöjen vedensaanti turvataan maan pinnalle rakennettavan väliaikaisen vesijohdon avulla.

Syksyllä samalla katuosuudella saneerattiin jätevesiviemäri.

– Nämä ovat niin erilaiset ja eri urakoitsijoiden suorittamat työt, ettei näitä ollut mahdollista tehdä samaan aikaan, Ekstam selittää.

Kun vesijohto saadaan valmiiksi, alkaa kadulla vielä kolmas osuus.

– Kaivamme kadulle uuden hulevesijohdon, jotta sadevedet eivät sekoittuisi jätevesiin. Silloin katu on kaivettava auki koko matkalta. Se työ kestää kolmesta neljään viikkoa, Ekstam kertoo.

Nyt tehtävät vesi- ja viemärityöt liittyvät alueen pyöräkatusuunnitelmaan.

– Kadulle tulee keväällä punainen asvaltti, mikä on erittäin kallis. Johdot ovat sen ikäisiä, että ne on järkevää uusia ennen sitä, Ekstam kertoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut