Äitiyspakkaus vaihtuu poikkeuksellisesti jo nyt, syynä syntyvyyden kasvu

Vuoden 2022 äitiyspakkauksia lähetetään hakijoille jo tästä viikosta alkaen. Tämä on harvinainen tilanne, koska yleensä edellisen vuoden pakkauksia jaetaan vielä keväällä, kertoo Kela tiedotteessaan.

Syntyvyyden kasvun vuoksi viime vuoden pakkauksia ei ole enää ole jaettavaksi. Pakkausta haetaan Kelasta äitiysavustushakemuksella. Äitiysavustuksen hakijoista kaksi kolmasosaa valitsee äitiyspakkauksen ja kolmannes 170 euron rahasumman.

Äitiyspakkauksessa on tänä vuonna yhteensä 43 erilaista tuotetta. Sen sisältöä on uudistettu. Tuotteiden valinnassa on tiedotteen mukaan painotettu pitkäikäisyyttä ja laatua.

Myös pakkauksen mukana tulevaa onnittelukirjettä on uudistettu. Siinä on muun muassa vinkkejä tuotteiden elinkaaren pidentämiseen. Vuosittain kirjeen saa noin 30 000 perhettä.

Tältä näyttää uusi äitiyspakkaus – tuotteiden määrän tilalle luvataan laatua

Tällainen on uusi äitiyspakkaus: Äitiyspakkauksen tuotteita vähennettiin, jotta niistä saatiin vastuullisempia – Makuupussin kuosi voitti historiallisen yleisöäänestyksen ylivoimaisesti

Finnwatch: Äitiyspakkauksen vastuullisuus edistyy, mutta hitaasti – "Sopimuskauden aikaisen valvonnan kehittäminen on merkittävä edistysaskel"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut