Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon paras runebergintorttu onkin kolme pientä – tuomaristo oli ”lärvilaudan” voitosta yksimielinen

Porvoon paras runebergintorttu on Jaana Koskenniemen leipoma kolmen pienen, toisistaan hieman eri makuisen runebergintortun valikoima, jonka seurana on punssipikari.

Hopeaa sai Annika Törnroos täydellisen näköisellä tortullaan, jossa oli itse tehty raikas vadelmahillo.

Pronssisijalle valikoitui Fredrikantuvan Tarja Suomen leipoma perinteikäs runebergintorttu, jossa runebergintorttu lepäsi piparkakun päällä glasyyri yllään.

Porvoon paras runebergintorttu -kilpailuun saatiin tänä vuonna tuomaristoon mukaan ruokaohjelmista tuttu ravintoloitsija Sikke Sumari, joka tunnusti vetäneensä pohjat kilpailulle.

– Kyllä mulla varmaan semmoinen rakkaussuhde on runebergintorttuihin. Tässäkin vaiheessa, vaikka Runeberginpäivä on vasta tuloillaan niin kyllä mä oon niitä tusinan jo vetänyt.

Loppukilpailussa oli kahdeksan torttua. Niitä oli maistelemassa ravintola Onessa Sumarin lisäksi kokki ja yrittäjä Teresa Välimäki ja bloggari, kuvittaja Kasper Strömman.

– Mua naurattaa aina, jos joku sanoo torttu ja pipari, kommentoi Välimäki keskustelua tutkiessaan kääretortun muotoista, piparkakulle maistuvaa finalistitorttua.

Maisteluiden jälkeen vähän uudempi sai siimaa, vaikka kärkikolmikossa näkyy tuomariston rakkaus perinteistä runebergintorttua kohtaan.

Kolme pientä torttua saattaa olla Koskenniemen hyvä innovaatio, jota tulevat monet kopioimaan, kuten tilaisuutta juontanut Klaus Suhonen ennakoi tuomareiden vielä maistellessa kokonaisuutta punssihörpyn ryydittämänä.

– Tykkään tästä baarien lärvilauta-ideasta, joka tässä on runeberginversiona tai tasting-menuna, kuinka vain, arvioi Strömman.

Suhonen ennusti kekseliäästi jo ruokamatkailuhittiä lärvilaudasta ja pullosta punssia.

Kilpailun järjestivät ammattilaisille, ravintoloille ja iloisille kotikokeille jo toista kertaa People’s Village, Projekti Design Pour Vous ja Ravintola ONE.

Tämän vuoden erikoisuutena mukaan oli kutsuttu myös Fredrikantupa Paraisista, jossa Fredrika ja Johan Ludvig Runeberg tapasivat ja rakastuivat 1828 ennen Porvooseen muuttoansa.