Hamarin ulkoilureitti Länsirannalta Emäsaloon on nyt valmis

Porvoon Länsirannalta alkava lähiulkoilureitti on valmistunut ulkoilijoiden käyttöön. Reitti nimettiin Hamarin reitiksi, Porvoon kaupunki tiedottaa.

Reitti alkaa Porvoon Länsirannalta päättyen Emäsalon pohjoiskärkeen. Pituutta reitillä on viisitoista kilometriä. Hamari ja Hamarin ranta osuvat reitin puoliväliin. Reitistä seitsemän kilometriä sijoittuu Kansallisen kaupunkipuiston alueelle.

Valaistu ja kunnossapidetty reitti kulkee hiekkapäällystettyä ulkoilureittiä, kevyen liikenteen väyliä sekä maantien reunaa. Reitti aurataan talvisin.

Reitti on helppokulkuinen, muttei esteetön. Joihinkin kohteisiin reitin varrella pääsee vain metsäpolkua pitkin.

Yksi Hamarin reitin tavoitteista oli lähiluonnon ja merkittävien nähtävyyskohteiden saavutettavuutta edistävät toimenpiteet – päällystämättömien virkistysreittien parantaminen sekä niihin kuuluvien rakenteiden ja opasteiden suunnittelu ja toteutus.

– Tavoitteena on luoda elämyksellisiä rengasreittejä kuljettavaksi kävellen ja pyörällä sekä helpottaa liikuntarajoitteisten pääsyä lähiluontoon ja nähtävyyskohteille. Toki myös merellinen Porvoo on talvisin säiden salliessa käytettävissä ja yhdistettävissä reittiin, sanoo kaupunginpuutarhuri Mikko Kaunisto tiedotteessa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut