Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Askolan valokuitu riippuu tilaajista – "Meillä on valmius aloittaa rakentaminen jo tänä vuonna"

Itäuusmaalainen tietoliikenneosuuskunta LPOnet on valmis aloittamaan valokuituverkon rakentamisen Askolaan. Asiakkaiden kiinnostus ratkaisee – verkon rakentaminen aloitetaan, jos noin puolet alueen kiinteistöistä tilaa kuituliittymän.

– Meillä on valmius aloittaa rakentaminen jo tänä vuonna mikäli saadaan riittävästi tilauksia. Askolalaisilta tulleet kyselyt ja toiveet kuituyhteydestä vaikuttivat osaltaan hankkeen aloittamiseen, LPOnetin toimitusjohtaja Ilari Anttila vahvistaa.

LPOnetin Monninkylän ja Askolan suunnittelualue jakaantuu useampiin pieniin hankealueisiin.

– Ne voidaan toteuttaa erillisinä, kun tarvittava määrä tilauksia ollaan saatu kasaan.

LPOnetin kuituverkko kattaa ison osan Loviisan, Porvoon, Lapinjärven ja Myrskylän alueista. Kuituverkkoon liitettyyn omakotitaloon saa nopean laajakaistan lisäksi halutessaan kaapeli-tv:n. Valokuitu on tilattavissa myös taloyhtiöihin ja yrityskiinteistöihin.

Valokuidun tarve on noussut esiin lisääntyneen etätyön ja etäopiskelun seurauksena.

– Ihmiset haluavat yhteyden, joka toimii takuuvarmasti myös silloin, kun kotona aikuiset istuvat videoneuvottelussa ja lapset katsovat samaan aikaan Netflixiä, LPOnetin myyntijohtaja Mats Åminne toteaa yhtiön tiedotteessa.

Hänen mukaansa mobiiliverkkojen rajallisuuden huomaakin usein juuri videoneuvotteluissa, kun pätkivä ja rakeinen kuva on estänyt videon päällä pitämisen.

– Kuituliittymässä ei videon käyttö ole mikään ongelma.

Toimitusjohtaja Anttilan mukaan osuuskunta tekee hyvin pragmaattisesti ja pitkäjänteisesti päätöksiä lähteä toteuttamaan näitä alueita.

– Haluamme tehdä Itä-Uusimaasta digiajan parhaan paikan asua ja yrittää. Näin tämä Askola-hankekin tukee missiotamme mainiosti, Ilari Anttila kertoo.